Jokić “oduvao” Morisa, pa isključen (VIDEO)

Nikola Jokić isključen sa meča protiv Majamija.

Srpski centar je na sredini terena dobio neugodan i namjeran udarac od Markifa Morisa, koji je poznat pos sličnim situacijama. Jokić mu nije ostao dužan, odgurnuo ga je na pod. Ubrzo je nastala gužva, sudije su reagovale i obojica su isključeni.

“Bio je to glup potez. Osjećam se loše.. Nije trebalo da reagujem tako, ali bilo je usred igre. Dobio sam udarac. Vidio sam ga ali sam samo mislio da će biti samo namjeran faul. Udario me i pomislio sam da je to preoštro od njega. Mislim da je bio prljav potez i morao sam da se zaštitim. Ali osjećam se loše, nije trebalo da reagujem na ovaj način… Prije svega da budem izbačen iz igre. Moram da pomognem timu da pobijedi što je najvažnije. Ali dešava se, osjećam se loše, ali moram da se štitim nekako. Vjerovatno da nisam reagovao bio bi nesportski faul ali je bilo u trenutku adrenalina, reakcija”, rekao je Jokić poslije meča.

Incident se dogodio dva i po minuta prije kraja meča pri vođstvu Denver Nagetsa 111:94, a Jokić je zabilježio tripl-dabl sa 25 poena, 15 skokova i 10 asistencija.

“Biću zabrinut kada mi kažu da je suspendovan. Neću da trošim vrijeme gledajući u kuglu. Dostupan mi je dok mi ne kažu da nije. Ne vidim nijedan razlog zašto mi ne bi bio dostupan u srijedu uveče “,rekao je trener Denvera Majk Meloun nakon što su ga pitali očekuje li Jokićevu suspenziju.

“Ovo je bio veoma opasan i prljav potez. Kif je napravio faul, to je bio jedan od onih faulova za prekid kontre. To je učinio ramenom. Možda se čini da je kontakt bio jači, ali to je faul. Tako sam ja to vidio. Potez koji je uslijedio je apsolutno nepoželjan”, rekao je trener Majamija Erik Spolstra.

foto:printscreen/youtube

About The Author