Janis Sferopulos: U pitanje je hrabrost, da sam se plašio, ostao bih kod kuće

Janis Sferopulos

foto: printscreen

Janis Sferopulos govorio nakon pobjede protiv FMP-a u meču četvrtog kola ABA lige.

Novi trener Crvene zvezde Janis Sferopulos debitovao je pobjedom protiv FMP-a 82:73.

,,Počastvovan sam što sam trener Crvene zvezde, ovo je veliki klub sa tradicijom. Želim da se zahvalim Nebojši Čoviću i menadžmentu kluba, sve se desilo veoma brzo. Imam veliko poštovanje prema mom kolegi Dušku Ivanoviću, koji je sjajan trener i sjajan čovjek. Svi smo zajedno spremni za borbu za ovaj klub”, rekao je Sferopulos i nastavio:

,,Bila je ovo veoma teška utakmica za igrače, jer je došlo do promjene trenera. Imam iskustvo kako podizati ekipu tokom sezone. Nije lako kada se sa jedne filozofije rada prebacujete na drugu. Zadovoljan sam zalaganjem i napadačkim aspektom. Želimo da igramo kao tim, a ne kao individualci.

Što se tiče odbrane, bilo je i dobrih i loših stvari. Ima stvari koje treba da unaprijedimo. Nije lako to uraditi sa samo jednim treningom pred utakmicom, pritom tada ne možete ni da obavite jak trening. FMP je talentovan tim koji igra sa puno energije. Pred nama je dugačak put, na nama je da damo sve od sebe i da se borimo.

Poslije poraza od Igokee u Ljubljanu stigao Klemen Prepelič

Ističe kako će ekipa morati da se privikne vremenom na njegovu filozofiju igre.

,,Želim da igramo brže u napadu. Ovo je moderna košarka, mora da se igra brže u napadu, mora da se koristi atletski aspekt ekipe. Defanzivno ima na čemu da se radi, ali je danas bila prilično dobra. Treba raditi na detaljima, posebno na saradnji niskih i visokih igrača. Zadovoljan sam odbranom u tranziciji, osim tokom jednog perioda u četvrtoj četvrtini. U odbrani imamo samo detalje na kojima treba poraditi

Za mene je izuzetno bitno da idem putem koji neće zbunjivati igrače, ne možemo da im dajemo previše informacija, jer ne može sve brzo da se mijenja, vjerujemo u sistem i polako ćemo ga mijenjati u skladu sa mojom filozofijom.”

Grčki trener naglašava kako vjeruje igračima koje ima.

,,Znao sam da je roster kompletiran, vjerujem igračima i vjerujem da sa njima možemo da se borimo do samog kraja. Veoma sam zadovoljan Jagovim izdanjem večeras, on nam je ponudio jednostavna rješenja na terenu. Dobro je odgovorio na njemu namijenjenu ulogu.”

U narednih nekoliko dana Partizan će im biti čak dva puta protivnik. Kako kaže, nema strah od takve vrste izazova.

,,U pitanje je hrabrost, da sam se plašio, ostao bih kod kuće.”

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author