Janis Sferopulos: Moji igrači su bili vrlo dobro mentalno pripremljeni

Sferopulos nakon titule.
Janis Sferopulos

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Janis Sferopulos trener Crvene zvezde govorio je nakon osvajanja ABA lige.

Crvena zvezda je u finalnoj seriji bila bolja 3-0 od Partizana. Ukupno su šest puta u nizu pobijedili najvećeg rivala, a trener crveno-bijelih je prvi stranac na klupi nekog tima u ABA ligi, koji je došao do trofeja.

“Želim da čestitam svojim igračima. Igrali smo tokom cijele serije dobru košarku, dobro smo kontrolisali utakmicu, imali smo gotovo cijelu utakmicu prednost. Napravili smo neke promjene kako bi dobili utakmicu.

Partizan je dobra ekipe, sa dobrim trenerom. Ova sezona je bila teška, sa dosta povreda. Želim da kažem da ovaj trofej pripada svima u timu, prvo igračima, onda svima u stafu, ali ovaj trofej želim da posvetim Nikoli Topiću i Stefanu Lazareviću, koji veceras nisu mogli da nam pomognu”, rekao je Janis Sferopulos.

Razlog trijufa vidi u koncentraciji.

,,Osim prve utakmice u kojoj smo bili vrlo nervozni i ne toliko dobri defanzivno, u druge dvije je to bilo drugačije. Zadržati ih na 76 poena ovde je vrhunski. Borili smo se za svaki posjed i odbrana je ta koja je razlog pobjede u ovoj utakmici, ali i u ovoj seriji.

Došli smo da igramo košarku i nije bilo lako igrati iz utakmice u utakmicu. U Evroligi se vidi da su domaći timovi gubili u plej-ofu. Nije bilo lako nama da pobijedimo kod kuće i ovde, sa istom koncentracijom. Moji igrači su bili vrlo dobro mentalno pripremljeni. Koncentracija je bila na najvišem nivou. Tu je i vjera, vjera u to da ako odigramo ovako, možemo do trofeja. To se i desilo.”

Govorio je i o potcjenjivanju Crvene zvezde.

,,Tačno je da su nas povrede poremetile. Sjećate se da smo u januaru i februaru imali sve plejmejkere povređene, Adam Hanga nam je pomagao na toj poziciji. Bilo je teško i nije bilo lako rasporediti uloge. Desila se i povreda Topića nedavno, ali van toga tim je našao način na koji da odigra i svi smo srećni zbog trofeja. Zahtijevno je bilo biti spreman za ovu seriju poslije Evrolige.”

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author