Virus Korona poremetio je cijeli svijet, pa ni sport nije imun.

Iz prve ruke smo se raspitali kako izigledaju treninzi i priprema ekipe u vrijeme pošasti. Radnik iz Bijeljine je jedan od klubova koji su iz prve ruke saznali koliko je situacija ozbiljna. Razgovarali smo sa trenerom Vladimirom Radovanovićem, koji nam je prenio svoja iskustva.

“Poslije svega što nam se desilo prethodnih nedelja jedno nam je jasno – virus je prisutan, realan je i trebamo ga ozbiljno shvatiti. Prije pojave virusa korona u našim redovima, tim je bio “upucan” odlično, dobro fizički i taktički spreman, a samopouzdanje i motivacija veliki. Prvo se pojavio jedan slučaj gdje je jedan igrač ekspresno izgubio čula mirisa i ukusa te je poslat na testiranje i izolaciju. U narednih par dana počeli su da se pojavljuju simptomi i kod ostalih igrača pa smo odradili testiranja na svim članovima seniorskog tima i stručnog štaba. U prvom talasu šest igrača i jedan trener su bili pozitivni na testu dok u drugom još tri igrača”, počinje priču Radovanović i nastavlja:

“U salu nismo ušli 12 dana. Na momcima se vidjela želja za nastavkom ali nije bilo realno. Kada su na finalnom testiranju rezultati bili negativni počeli smo sa treninzima, ali su posljedice itekako bile primjetne. Prvi trening su pojedinci počeli da prijavljuju vrtoglavicu, malaksalost i nedostatak vazduha. Stručni štab je bio vrlo oprezan u postavljanju intenziteta treninga, rad je bio sa minimalnim intenzitetom. Čim su se pojavile prve negativne pojave, moram da priznam da klub ekspresno reagovao i poslao sve koji su bili inficirani na CT i ponovnu krvnu analizu gdje je utvrđeno da pojedinci imaju oštećenja pluća i automatski im je zabranjen rad na neodređeno, a ostatku ekipe do kraja nedelje te je i treća utakmica po redu otkazana”.

Jedva su dočekali da se opet okupe na treningu i da konačno počnu sa utakmicama. Doašao je i taj dan i u subotu ih očekuje meč protiv Slobode 73.

“Tek početkom ove nedelje smo počeli regularno da treniramo, iako i dalje u “okrnjenom” sastavu, ali uz veliku psihičku podršku momaka koji još imaju zabranu treninga. Nismo još na nivou ekipe koja smo bili prije epidemije , što je razumljivo, ali smo uhvatili sasvim solidan ritam za sutrašnju utakmicu. Pohvaliću klub koji je u ovoj teškoj situaciji pokazao da je zdravlje igrača i trenera ispred svega te su pokazali više razuma od mene, koji sam se vodio mišlju da će treninzi niskog intenziteta biti mogući a da igrači neće imati posljedice. Sada mi je drago mi je što su odreagovali na taj način i što je oporavak većine momaka ispunjen”.

Nada se da neće imati sličnih problema ni njihov klub kao ni ostali sportisti i ljudi u budućnosti.

“Naša želja je da nas sreća isprati u nastavku sezone te da nećemo imati novih slučajeva infekcije i barem sa te strane imamo mir. Čuvajte se”, poručio je za kraj trener KK Radnik Vladimir Radovanović.

foto: KK Radnik