Ivković: Kad je Džordan izvukao jednu iz džepa mislili smo da se čitava soba zapalila

Majkl Džordan je u centru pažnje od kada je zablistao u dresu Čikago Bulsa devedesetih godina 20 vijeka pa do dana danas. Na terenu je budio poštovanje svih protivnika, saigrača i publike, a mogućnost da igra protiv njega imao je i legendarni srpski trener Dušan Ivković. Bilo je to u Parizu, na turniru “Mekdonalds open”,1997. godine kada je Duda vodio Olimpijakos protiv Čikago Bulsa.

“Mislio sam da će Dušan Vukčević, koji je bio izuzetno visok i brz, moći da ga prati, ali sa Džordanom nije moglo da se igra. Naredio sam mu da održi distancu, kako bi ga bar donekle kontrolisao na šutu. Ali, nakon jednog napada kada smo primili koš i kada sam dobacio Vukčeviću, Džordan je prošao pored naše klupe i napravio grimasu kao da je želeo da nam kaže: ‘Biće onako kako ja želim, ne kako ti želiš’. Bio je u pravu”, rekao je Ivković u razgovoru za grčki “Ta Nea”.

Poslije utakmica većina aktera turnira našlo se na istom mjestu, za istim stolom… A tu je bio i Majkl Džordan.

“Sjedili smo za istim stolom sa Džordanom i ostalima. Bio je tu i Stjepan Stazić, koji je igrao sa Željkom Obradovićem u Benetonu. Dok smo pričali, dosta ljudi koji su bili pušači, kao da nisu smjeli da zapale cigaretu, a onda je Džordan izvukao jednu iz džepa i mislili smo da se čitava soba zapalila. Shvatio je to i sam, mislim da mu je bilo malo neprijatno, ali je svoju strast “ugasio” poslije četiri, pet dimova”.

foto:euroleague

About The Author