Ivanović: Momci rade punom parom. Fokus samo na Asvel

ivanović

foto: KK Crvena zvezda mts

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu ASVEL-a u utakmici 8.kola Evrolige.

Crvena zvezda je dobila novog trenera, trofejnog i iskusnog Duška Ivanovića.

ASVEL u Beograd stiže sa skorom 3-4 i nakon poraza od Žalgirisa u Lionu, dok Crvena zvezda ima 1-6.

Na prvom „otvorenom“ treningu za medije, novi trener crveno-belih Duško Ivanović je rekao:

“Momci od prvog momenta imaju predispoziciju da rade, rade dobro, čvrsti su. Ono što sam vidio za prva dva treninga, treba strpljenja i vjere. Ako imamo ta dva aspekta sutra, biće dobro“, rekao je novi trener o utiscima nakon dva dana i nastavio:

“Nisam pokušavao da mijenjam mnogo, neki detalji odbrane i u napadu, ali prije svega strpljenje i vjere za ove momke. Istina je da nam nedostaje vremena, ali to je što je ,nema opravdanja“.

O Asvelu:

“Ekipa koja igra brzo, agresivno u tranziciji, puno igre 1 na 1, puno igrača koji mogu da reše te situacije 1 na 1, i imaju Fola koji je dominantan u reketu, odlične šutere za tri poena, i to izvanredno koriste u svojoj igri“.

O atmosferi na tribinama:

“Vjerujem da će navijači da pomognu, uvijek kada sam bio ovdje, ili gledao utakmice na televiziji, oni su uvijek bili ne samo šesti, već i sedmi igrač Crvene zvezde. Ali na kraju, ovi momci dole moraju da daju koševe i da brane, navijači zaista mogu da pomogne – ali oni, igrači moraju to da urade“ rekao je Ivanović i dodao da je „trenutno najvažnija utakmica sa ASVELom“.

Kapiten Branko Lazić kaže kako ekipa trenira punom parom.

“Treniramo punom parom zaista jako, i dosta je pažnje stavljeno na te detalje koje ćemo pokušati već sutra da primjenimo na utakmicu. Vjerujem da ćemo uz pomoć našh navijača i uz pomoć tih detalja na kojima radimo prethodna tri dana uspjeti da zabeležimo pozitivan rezultat u četvrtak. Sve je za sada kako treba, akcenat je na detaljima”.

Utakmica Crvena zvezda mts – ASVEL igra se u četvrtak od 19 časova.