Ivanović: Bez odbrane nema ništa

ivanović

foto: aba league/Dragana Stjepanović

KK Crvena zvezda igra u četvrtak meč 12.kola Evrolige protiv ekipe Partizana.

Utakmica se igra u „Štark Areni“ sa početkom u 20.30 časova a domaćin ovog meča u gradskoj „Štark Areni“ je Partizan.

Ovo će biti prvu duel dva tima u Evroligi i u ovakvom formatu, a crveno-beli ulaze u ovu utakmicu nakon četiri uzastopne pobjede, sa skorom 5-6 (Partizan 4-7).

Crveno-bijeli su u sredu odradili trening u hali Aleksandar Nikolić, a velikom broju novinarskih ekipa obratio se trener Duško Ivanović:

“Ovo će biti potpuno drugačija utakmica. Sve će se promijeniti, mi ćemo biti drugačiji, Partizan će biti drugačiji, to je normalno jer je svaka utakmica drugačija. Treba da bude zadovoljstvo svakom igraču da igra pred velikim brojem ljudi. To da je za Vas ovo istorijski prvi derbi, to je za vas tako. Za nas je samo još jedna utakmica sa Partizanom, normalno da će oba tima izvući neke pouke iz prve utakmice, ko će se bolje snaći, vidjećemo. Rekao sam i prije prve utakmice da Partizan ima izvanredan napad, što su i dokazali kasnije u utakmicama protiv Valensije i Budućnosti. Ako ne igraš dobru odbranu, imaju igrače koji igraju dobro 1 na 1, trče dobro, prepoznaju odbrane – bez odbrane nema ništa“, rekao je trener crveno-bijelih.

Luka Vildoza je bio jedan od najboljih pojedinaca u prvom meču ove sezone.

“Imamo ista očekivanja oni će sigurno promijeniti nešto, ali moramo da budemo spremni, da odradimo naš posao, radimo i mi na detaljima kako bi bili bolji. Biće uzbudljivo igrati tu utakmicu prvi put u Evroligi. Ništa drugaiji atmosferu ne očekujem ni na ovoj utakmici u odnosu na prošlu u kojoj smo mi bili domaćini, biće to dobra utakmica. Igrao sam neke derbije kada sam bio mlad, sada sam ovde, uživam i znam da će biti sjajno“.