Imao sam veliko strahopoštovanje prema njemu,za mene je on kao trener genijalac

Karlo Žganec je prethodne dvije sezone nastupao za Rumunski Kluž, a ove je potpisao za Split.

U rumunskom timu radio je sa legendarnim Duškom Vujoševićem. Te dvije godine u Rumuniji bile su vrlo plodonosne za Žganeca, makar mu je drugu sezonu poremetila povreda ramena i dvije operacije.

“Lani je, zbog pandemije, prekinuto prvenstvo kad smo bili prvi, pa smo se utješili Kupom. U drugoj me nije bilo od kraja ožujka, ali sve skupa bih rekao da mi je u Klužu bilo puno bolje nego što sam očekivao. Velike zasluge za to bih pripisao Vujoševiću. Imao sam veliko strahopoštovanje prema njemu i sada ne mogu reći jednu lošu riječ o njemu. Za mene je on kao trener genijalac. Neko će reći da je zahtjevan, strog, ovo i ono, ali niti jednom njegovom igraču ništa ne fali, prema svima je isti. Ja sam od njega jako puno naučio i uvijek ću o njemu govoriti sve najbolje”, rekao je Žganec za Sportske novosti.

Morate imati na umu da je Karlo Žganec u Cedeviti bio osuđen na epizodne uloge, četvorka ili petica, ali i sam će reći da je bio igrač zadatka. U klužu se to promijenilo.

“Kod Vujoševića sam dobio više slobode u igri, imao sam važniju ulogu u napadu i mislim da sam puno napredovao u vanjskom šutu. Zbog povrede sam u drugoj godini igrao više na petici”.

foto:cluj napoca