Ilić među 16 „Orlova“ koji će se boriti za odlazak na EP 2022.

Reprezentacija Srbije, odigraće 19. i 21. februara dva posljednja meča u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. Poput prethodnog kvalifikacionog „prozora“ koji je u novembru odigran u Finskoj, i ovog puta će se borbe za plasman među 24 najbolje ekipe na Starom kontitnenrtu igrati u „balonu“, a domaćin će biti prestonica Gruzije, Tbilisi.

Selektor nacionalnog tima Srbije, Igor Kokoškov, odredio je 16 igrača koji će braniti boje Srbije u predstojećem kvalifikacionom „prozoru“:

Na spsisku su: Vasilije Micić (Anadolu Efes),Ognjen Jaramaz (Partizan NIS),Nikola Rebić (Nanter),Nemanja Nenadić (FMP),Aleksa Avramović (Estudijantes),Danilo Anđušić (Burg),Luka Ašćerić (Burg),Marko Gudurić (Fenerbahče),Nemanja Dangubić (Partizan NIS),Marko Luković (Split),Dalibor Ilić (Igokea),Marko Radovanović (FMP),Miroslav Raduljica (Žeđijang Lajons),Filip Petrušev (Mega Sokerbet),Dragan Apić (Budućnost Voli), Stefan Đorđević (FMP)

Reprezentativci Srbije će se okupiti u Beogradu tokom ponedeljka, 15. februara. U utorak, 16.02. na programu će biti konferencija za medije nacionalnog tima Srbije, trening, i put u Gruziju. U petak, 19. februara, „Orlovi“ će od 16 časova po srpskom vremenu (19 časova po lokalnom) igrati protiv Gruzije. U nedelju, 21. februara (13 časova po srpskom / 16 časova po lokalnom) svega četrdeset i tri sata nakon završetka prve utakmice, reprezentacija Srbije će ponovo izaći na parket dvorane „Tbilisi Sport Palas“, kada će rival biti Švajcarska.

foto:fiba

About The Author