Igrači traže da im se isplati dug, uprava tvrdi da ne postoji

Grupa bivših košarkaša Mladosti iz Mrkonjić Grada uputili su pismo u kojem su naveli da im nije uplaćen dug iz sezone 2019/20, dok uprava tvrdi da dugovanja nema i da su igrači kažnjeni zbog poraza i loših rezultata piše “Srpskainfo”.

U saopštenju dio košarkaša iz te sezone ističu da su se na ovaj potez odlučili jer nisu ispunjena obećanja. U saopštenju se navodi:

Igrači iz sezone 2019-2020 nisu dobili platu za mart, kada je prekinuta sezona zbog Covid 19. Ta sezona je bila veoma turbulentna, teški uslovi za rad, klub u drugom dijelu sezone nije htio da plaća ni medicinske tretmane pojedinim igračima. Tadašnji trener Goran Sladojević je sopstvenim sredstvima vozio igrače u Banjaluku na tretmane. Igrači su zbog poraza u Donjem Vakufu od Proma kažnjeni sa 10% od plate, bez ikakvog razloga, iako su na toj utakmici bili oslabljeni neigranjem nekolicine igrača. Dogovor između uprave i igrača je bio da se polovina plate za mart isplati u toku sljedeće sezone, jer je Liga BIH zvanično završena 15.marta 2020. Ovim putem želimo da demantujemo navode da su sva dugovanja isplaćena- navodi se u saopštenju košarkaša.

Oni su dodali da su pokušali da na miran način dođe do dogovora ali da u tome nisu uspjeli

Zbog ugleda kluba i konstantnih obećanja da će dugovanja biti isplaćena, nismo se odlučili da svoja prava branimo sudskim putem i prinuđeni smo na ovaj način izboriti se za ono što smo pošteno odradili-dodali su igrači.

U klubu međutim ističu da dugova nema, te da su igrači obaviješteni o toj odluci.

Košarkaški klub Mladost je u proteklim godinama bio primjer konkretnog odnosa prema igračima i zbog toga smo razočarani ovakvom reakcijom. Sigurni smo da smo proteklih godina bili klub koji je plaćao svoje obaveze, a što se tiče dugovanja postoji odluka kluba o kažnjavanju zbog loših partija i rezultata u toj sezoni jer se ostalo u ligi BiH zahvaljujući proširenju, kao i teškog poraza u Kupu Republike Srpske kojim je narušen ugled kluba. klub je igrače kaznio sa 35 odsto nakon te sezone – navodi direktor MIladin Rmuš.

U Mladosti takođe navode da se ovim povodom više neće oglašavati, te da je jasno da su u pitanju pojedinci, pošto u klubu danas igra nekoliko igrača koji su tad takođe nosili dres ekipe iz Mrkonjić Grada.

Liga Bosne i Hercegovine je prekinuta 12. marta a klub se više neće oglašavati ovim povodom a svim košarkašima koji smatraju da im je Mladost nešto dužna poručujemo da postoji način i instance na kojima mogu da traže ako smatraju da su u pravu. Uvijek smo plaćali ono što je zarađeno, a ovo je samo pokušaj pojedinaca da naplate nešto na što nemaju pravo. Uostalom da je bio nešto sporno da li bi sad u sastavu imali igrače iz te sezone – poručio je direktor Rmuš.

foto:KK Mladost

About The Author