Igraće se samo u Podgorici

SC Derbi i Partizan jedini će u predviđenom terminu odigrati meč 16. kola ABA lige.

Crno bijeli nakon ubjedljive pobjede protiv Trenta će gostovati u Podgorici.

“Još jednom, dobro je da ćemo da igramo utakmicu. U ovoj situaciji kada se odlažu utakmice i u lokalnim prvenstvima po Evropi, za nas je dobro da nastavimo u tom ritmu u kom smo. Da igramo, naravno sa velikim poštovanjem prema ekipi Studentskog centra, zato što su i ovde na utakmici koju smo igrali, i tokom cijele lige, pokazali da mogu da igraju veoma dobro. Tako da će to zahtijevati da odigramo ozbiljnu utakmicu i budemo koncentrisani od prvog do posljednjeg minuta“, kaže trener Partizana Željko Obradović.

Rodions Kurucs, igrač Partizana vjeruje u svoj tim.

“Sutrašnja utakmica je će biti kao i sve do sada u ABA ligi. Oni su dobar tim, moramo da se dobro pripremimo. Ne znamo koliko će imati igrača jer je puno njih imalo Kovid, ali bićemo spremni za sve što može da nas sačeka u sutrašnjoj utakmici.”

U domaćem timu nadaju se dobroj utakmici.

„Dočekujemo ekipu koja je prije dva dana sjajnom partijom dobila ekipu Trenta i cijele sezone igraju na visokom nivou. Odlično su vođeni i za nas će ova utakmica biti dobar test i jedna od, psihički, lakših utakmica u sezoni. Što se tiče nas, imamo puno toga da nadoknadimo nakon tri nedelje pauze i vidjećemo kakva će biti reakcija nakon korona virusa. Nadam se da nam je ovo utakmica u kojoj možemo popraviti određene stvari i da damo svoj maksimum u datom momentu“, kaže trener SC Derbiya Andrej Žakelj.

Milić Starovlah, igrač SC Derbyja jedva čeka da meč počne.

Poslije jednog perioda bez utakmica zbog korona virusa, u kojem smo trenirali u skraćenom sastavu, sa svega 6-7 igrača na treninzima, dolazi utakmica protiv ekipe Partizana. Svi znamo ko je Partizan, da su jedna od najboljih ekipa u ligi. To će biti sigurno fizički zahtijevna utakmica, u kojoj treba da se izađe na teren i pokaže karakter. Kvalitet Partizana je neosporan ali sa našom borbom, posvećenošću i fokusom treba da pokažemo da možemo da igramo protiv njih i da odigramo najbolje što možemo.“

Meč u Podgorici na programu je od 19 časova.

foto:Dragana Stjepanović