Igor Dodik: Mislim da je budućnost Igokee u FIBA Liga šampiona, bez obzira na Skupštini ABA lige oko pristupa regionalnom takmičenju kluba iz Dubaija

Budućnost je u FIBA Ligi šampiona
Igor Dodik i Željko Obradović

foto: Igokea.rs

Igor Dodik, generalni menadžer Košarkaškog kluba Igokea izabran je u društvo devet članova Savjeta FIBA Lige šampiona.

Dodik kaže da je počastvovan ukazanom prilikom da, kao jedini predstavnik regionalne košarke, svojim djelovanjem doprinese daljem razvoju ovog evropskog takmičenja.

FIBA Liga šampiona u proteklom periodu je pokazala opravdanost svog postojanja, a narednih sezona trebalo bi da bude još kvalitetnija.

“FIBA Liga šampiona i njeno rukovodstvo iz godine u godinu rastu, a to su juče i prezentovali. Brojke koje su prikazali stvarno su impresivne i pokazuju da se dosta radi na unapređenju same lige, ali i pratilaca i navijača. Mislim da budućnost FIBA Lige šampiona ne određuju samo čelni ljudi lige.

Trenutno su u pregovorima i sa ljudima iz Evrolige i NBA. Mislim da će još samo jedna sezona biti u ovom formatu, a onda će od sezone 2025/2026 biti u nekim drugim okolnostima i formatima. Naravno, više detalja o svemu biće poznato kada za to dođe vrijeme i ako se postigne dogovor“, kaže Dodik za ATV.

Igokea sezonama unazad je stalni učesnik FIBA Lige šampiona i to će tako ostati i u narednom periodu, kaže Dodik koji se osvrnuo i na skoru Skupštinu ABA lige na kojoj će se glasati i o pristupu “Projekta Dubai” regionalnom takmičenju.

“Što se tiče Igokee, najveći izazov ove sezone je bila organizacija utakmica turskih i izraelskih timova. Ponudili smo se da budemo domaćini i da im obezbijedimo garancije i sigurnost da odigraju utakmice kod nas. Mislim da je budućnost KK Igokea u FIBA Liga šampiona, bez obzira što 12. marta imamo glasanje na Skupštini ABA lige oko pristupa regionalnom takmičenju kluba iz Dubaija.

Mislim da već postoji većina za “zeleno svjetlo” i da će to da bude izglasano. Generalno, ono što nas u Igokei najviše interesuje jeste da budemo stalni učesnici Lige šampiona. Treba da prikupimo bodove kroz takmičenje i kroz pobjede što u ligaškom dijelu, što u drugoj fazi, ako prođemo“, kaže Dodik.

Generalni menadžer Igokee kaže da ja zahvalan na prilici koja mu je ukazana od strane FIBA Lige šampiona.

“Sigurno da mi mnogo znači članstvo u Savjetu FIBA Lige šampiona i privilegija je biti u tom društvu. Jedini sam predstavnik regionalne košarke. Savjet broji devet članova. Na nama je da raspravljamo o idejama i planovima za dalji razvoj takmičenja, a odluke koje donesemo idu na Izvršni odbor FIBA Lige šampiona. Oni na osnovu tih ideja i planova donose dalje zaključke“, rekao je Dodik.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author