Igokea želi iskorak u odnosu na prošlu sezonu

Košarkaši Igokee m:tel počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj žele da
naprave iskorak u odnosu na prethodnu koja je bila više nego
uspješna.

Ekipa Dragana Bajića osvojila je duplu bh. krunu, igrala plej-of ABA
lige, bila nadomak plasmana u Top 16 FIBA Lige šampiona…

U Laktašima su svjesni da neće biti lako ponoviti nabrojane podvige, ali i
odlučni u namjeri da daju više od maksimuma, te predanim radom i zalaganjem ispune klupske ambicije.

“Igosi” će kompletan pripremni period odraditi kod kuće. Tokom istog će
odigrati i osam kontrolnih utakmica kako bi što spremniji dočekali bitke na
četiri fronta.

“Većinu igrača iz prošle sezone smo zadržali. Želimo da opet napravimo kontinuitet. Pozicije koje su nam nedostajale popunili smo sa četiri nova košarkaša. Što se tiče priprema, imaćemo period od šest sedmica rada. Kao trener ne praktikujem odlazak na visinske pripreme, a ovdje imamo sjajne uslove. Imamo dogovorenih osam kontrolnih utakmica. Sa Borcem ćemo igrati prvog avgusta, potom sa Dinamikom, onda slijede turniri u Ljubljani i Mađarskoj, te smotra u Opatiji pred sam start sezone”, izjavio je trener Bajić, koji se zahvalio svom stručnom štabu, upravi i novinarima, te poželio mnogo sreće u radu bivšem saradniku Marku Baraću koje je preuzeo Megu.

Čelnici kluba uskoro bi trebalo da kompletiraju roster dovođenjem još
jednog igrača. Tim su već pojačali Brajant Kroford, koji je stigao iz Ređo
Emilije. Uz njega, nova lica u Igokei su i Dušan Tanasković (OKK Dunav), Haris Delalić (Sloboda Tuzla), te Kendrik Rej (Promiteas Patras). Takođe, sa
jednogodišnje pozajmice iz Borca se vratio Kosta Kondić. Tu su još i Dejan Pavlović, Nikola Tanasković, Marko Jošilo, Darko Talić, Dešon Stivens, Antabija Voler i Stefan Đorđević.

S druge strane, sidro su digli Dalibor Ilić, Džejms Robinson, Aleksa Radanov, Milan Vulić, Stefan Fundić i Amsal Delalić.

Sportski direktor Vuk Radivojević najavio je još jednu potencijalnu promjenu u rosteru:

“Vidjećemo u zavisnosti od početka pripreme, za sada smo se odlučuili za ovaj sastav. Možda ćemo dovesti još jednog igrača na poziciji tri / četiri. Sa Nikolom Tanaskovićem smo produžili ugovor na tri sezone i želja nam ja da imamo kontinuitet i da mladi igrači dobiju šansu, kao i do sada. Mislim da smo pogodili sa pojačanjima. Već dvije godine pravimo ozbiljne rezulate i u ABA i u FIBA Ligi šampiona, uz sve uspjehe u šampionatu BiH. O Igokei se sada dosta priče ne samo u regionu, nego i u Evropi”, ponosan je Radivojević

Igokea na startu nove sezone ABA lige dočekuje Mornar Barsko zlato. Taj
duel na programu je prvog oktobarskog vikenda.

foto:igokea.rs