Igokea u gostima pobijedila Bilbao

foto:championsleaguebasketball

Igokea je u četvrtom kolu FIBA Lige šampiona pobijedila Bilbao u gostima.

Igokea je pobijedila Bilbao sa 81:84 (19:25,22:21,16:19,24:19) i tako španskoj ekipi nanijela prvi poraz, dok je ekipa Dragana Bajića došla do druge pobjede. Prvo poluvrijeme prošlo je u izjednačenoj igri, a gosti su na veliki domor otišli sa prednošću (41:46). U drugom poluvremenu gosti su krajem treće i početkom četvrte četvrtine napravili odlučujuću razliku. Igokea je početkom posljednje dionice otišla na 10 poena prednosti (60:70). Onda nesvakidašnji potez sudija. Zbog prigovora svom igraču, treneru Igokee Draganu Bajiću, svirali su tehničku. Kako mu je to bila druga automatski je morao napustiti teren, te je pomoćnik Marko Cvetković vodio meč do kraja.

Nije Igokea stala i došla je do rekordnih 78:70. Domaći tim se ne predaje i pravi seriju 18:4 i dolazi do 82:78. Onda Kraford sjajno asistira, Đorđević pogađa za 84:78. Uzvratio je Alonso trojkom i postavio konačan rezultat. Ovo je prva pobjeda Igokee na tlu Španije nakon poraza od Burgosa i Tenerifa prethodnih sezona FIBA Lige šampiona, a zabilježili su je sa samo devet igrača, koji su ulazili u igru.

Brajant Kraford sa 17 poena i sedam asistencija je vodio Igokeu do pobjede, Stefan Đorđević je dao 16 poena i imao devet skokova, Nikola Tanasković je imao po 13 poena i skokova, a Tej Voler je ubacio 10 poena. U domaćem sastavu Aleks Rejes i Adam Smit su ubacili po 14 poena.