Igokea počela pripreme. Da najbolji igrač bude TIM

Igokea počela pripreme za novu sezonu.

Trener Igokee Aleksandar Trifunović okupio je igrače u dvorani u Laktašima i zvanično su počele pripreme za novu sezonu u kojoj će Igokea igrati ABA ligu kao i Ligu BiH. Na prvom okupljanju nedostajao je samo Rašad Von, čiji se dolazak očekuje u četvrtak. Trifunović je pojedine igrače okupio ranije kako bi mogao da vidi ko će nositi dres ovog kluba naredne sezone, a ko će igrati za Student Igokeu u Prvoj ligi Republike Srpske.

“Bitno je da su se  svi odazvali na vrijeme, svi su došli u dobrom stanju. U ovom danima ćemo imati pažljiviji uvod, ako bismo zaobišli povrede. Svi su došli rapoloženi, svi sa dobrom radnom etikom tako da nas sada očekuje naporan rad. Čekamo još Rašada Vona koji se zbog problema sa putnom ispravom nije pojavio još, on će u Laktaše stići u četvrtak i već naredni dan ćemo ga imati na treningu”, rekao je trener Igokee Aleksandar Trifunović.

U odnosu na prošlu sezonu ekipa je dosta imjenjena. Igokea je do sada dovela Aleksandra CvetkovićaMarka TomasaDenisa Kliforda,Vaidasa Kariniauskasa, Kinana Evansa i Rašada Vona. Od prošle sezone tu su i Darko Talić, Dalibor Ilić, Marko Luković i Sava Lešić. Iz Bratunca sa pozajmice se vratio Nemanja Nikolić, a na treninzima su bili i Kosta Kondić i Nemanja Živković.

“Vrlo teško je imati granciju bilo čega ali ekipa je birana u dogovoru sa ljudima koji su me potpisali i u skladu sa finansijskim mogućnostima. Masimalno smo pokušali da izaberemo funkcionalan tim koji se uklapao u budžetom i da probamo da se obezbjedimo po mom trenerskom ukusu. Neke stvari imamo naslijeđene to smo morali uklopiti. Svjesno smo ušli u selektiranje i da neke loše stvari minimalizujemo da nam se određeni nedostaci ne osvete”, kaže Trofunović i dodaje kako je cilj timska igra.

Probali smo da biramo ekipu koja će sa svakim timom na svakom terenu apsolutno konkurentno igrati i želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim. Ovo nije floskula i mislim da da ćemo voditi računa o atmosferi koju moramo da imamo za sebe i koju moramo da prenesemo na ljude koji će nas pratiti kako bismo imali interakciju koja će nas gurati naprijed”.

Igokea će kompletne pripreme odraditi u Laktašima. Krajem mjeseca planirane su utakice u Laktašima, potom slijedi put u Kranjsku Goru na utakmice sa ekipama Laško i Ulm, a potom na domaćem terenu sa Cibonom.

foto:Igokea.rs