Igokea nije uspjela

Košarkaši Igokee bez Top 16 faze FIBA Lige šampiona.

U majstorici Ostende je slavio u Laktašima 77:83 (22:18,21:21,18:21,16:23) te ide u narednu fazu.

Tokom većeg dijela meča domaći košarkaši imali su prednost, nekoliko puta i 12 poena razlike, ali nikako nisu uspjeli da prelome meč. Najbliži tome bili su 5 minuta i 57 sekundi prije kraja meča kada su poveli sa 73:62. Međutim, tada su stali. U narednih pet i po minuta košarkaši Igokee nisu postigli nijedan poen, a igrači Ostendea čak 18. U završnici evidentan je bio umor u ekipi Igokee koja je prethodnih desetak dana bila opterećena virusom korona, a potom je uslijedio i naporan dvomeč sa Ostendeom, u nepunih 48 sati.
“Žao mi je mojih momaka, svih ljudi koji su uključeni u klubu od medicinskog tima, stručnog štaba do menadžmenta… Svi smo dali sve opd sebe u ovom teškom periodu za nas da prođemo dalje. U zadnjih pet minuta tražili smo nekog svježeg igrača da nešto napravi, sve smo učinili ali jednostavno nismo uspjeli”, rekao je Marko Barać, koji je i večeras vodio Igokeu.

Najefikasniji kod Igokee bio je Dešon Stivens sa 19 poena, 15 je ubacio Antabija Voler,a Nikola Tanasković je ubacio 10. Markel Starks je imao devet poena i 10 asistencija. Kod Ostendea čak 46 poena postigli su But i Rendolf. But je postigao 24, a Rendolf 22.

foto:championsleague