Igokea: Da vratimo Kup

Finalni turnir košarkaškog Kupa Mirza Delibašić počinje sutra u Laktašima. U polufinalu se sastaju Spars – Široki i Igokea – Bosna Rojal.

Košarkaši Igokee igraju sjajnu sezonu i žele nastaviti u istom ritmu. U ABA ligi si lideri, prošli su u 16 najboljih FIBA Lige šampiona, a prije dva dana osvojili su prvi ovosezonski trofej, Kup Republike Srpske. Utakmice se nižu kao na traci, ima umora, ima povreda, ali trofeji su obaveza.

“Završnica se igra kod nas na domaćem terenu. Protivnik je Bosna, ali ono što kažem mi ne gledamo ko nam je protivnik pošto u svaki meč želimo da uđemo maksimalno. Samo jednim ozbiljnim pristupom bez imalo potcjenjivanja bilo kog protivnika možemo se nadati plasmanu u finale. Očekujem dobru reakciju poslije osvajanja Kupa Republike Srpske i mi smo favoriti. Sigurno bi bila prava stvar da ove dobre igre kroz ABA ligu i Ligu šampiona krunišemo osvajanjem Kupa BiH. Imamo skraćenu rotaciju zbog povreda, ali se nadam da ćemo skupiti snage i odigrati prtiv Bosne na najbolji način i obezbijediti finale”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Dalibor Ilić je u posljednje vrijeme igra u dobroj formi i spreman je da nastavi u istom ritmu.
“Sigurno da neće biti lako jer jednostavno kada igrate na višem nivou i kada imate dobre rezultate svi žele da vas pobijede. Izaći ćemo maksimalno ozbiljno na teren i daćemo sve od sebe da vratimo Kup u naše vitrine”.

U prvom polufinalu u petak od 17 časova igraju branilac trofeja Spars i Široki, dok će Igokea i Bosna na teren od 20 časova.

foto: Igokea/Nenad Vuruna

About The Author