Da pokažemo reakciju

Košarkaši Igokee u sedmom kolu “Lige 6” dočekuju Bosnu Royal.

Bosna je u prvom dijelu sezone nanijela težak poraz Igokei. U međuvremenu aleksandrovčani su promijenili trenera. Umjesto Dragana Bajića na klupi je Žarko Milaković.

“Sigurno momci pamte taj poraz u Sarajevu. Želimo da pokažemo reakciju i karakter u odnosu na tu utakmicu”, rekao je trener Igokee i pozvao publiku da podrži svoj tim.

“Pozvao bih publiku da dođe da nas podrži. Nama imponuje kada navijači dođu da nas gledaju, prije svega ove mlade momke, koji su prešli iz juniorske ekipe u prvi tim. Mislim da zaslužuju podršku”.

Utakmica u Laktašima igraće se u subotu od 19 časova.

Lider Zrinjski u ovom kolu gostuje u Širokom Brijegu.

“Protivnik sa kojim se sastajemo peti put ove sezone. Sve utakmice do sada ponudile su dobru košarku i privlačile u pravilu velik broj gledalaca. Mi dolazimo u Široki sa serijom pobjeda i puni samopouzdanja, ali respektom prema ekipi Širokog koja bez obzira na zadnja dva poraza zna i te kako biti nezgodan domaćin, što je pokazala i utakmica protiv Bosne koju su pobjedili sa velikom razlikom. Moramo ući sa maksimalnim angažmanom i dati sve od sebe za pobjedu”, rekao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

Danijel Jusup preuzeo je ekipu Širokog prije sedam dana. Poražen je u dva meča od Sparsa i Igokee.

“Drago mi je što sam se vratio u Široki. Ovdje sam sedam dana, igrači me polako upoznavaju kao i ja njih. Moram istaći da su ovi mladi igrači jako talentovani, ali naravno trebaju još naporno raditi. Osobno sam vidio mali napredak u igri već protiv Igokee, i samo trebamo ići u tom pravcu. Najvažnije je da su igrači spremni raditi i da prihvataju moje zamisli. Što se tiče Zrinjskog, jako su kvalitetna i iskusna ekipa. Imali su važnu ulogu i u Drugoj ABA ligi. Međutim, mi trebamo u svaku utakmicu do kraja ove Lige za prvaka ući na 100% i rezultati će sigurno doći”, kaže trener Širokog Danijel Jusup.

“Liga 6” sedmo kolo:

Igokea – Bosna Royal 19.00

Široki – Zrinjski 19.00

Spars – Kakanj 21.00

TABELA: Zrinjski 5-1, Igokea 4-2, Kakanj 3-3, Bosna 3-3, Spars 2-4, Široki 1-5.

foto:kosarka24.ba, HKKZrinjski

About The Author

Možda ste propustili