Igokea bez dvojice igrača na lidera ABA lige

Košarkaši Igokee u 13. kolu ABA lige gostuju u Baru kod Mornara.

Igokea je Novu godinu dočekala u Crnoj Gori. Krenuli su na meč protiv Budućnosti, koji je odložen i onda su ostali u Crnoj Gori pošto ih u nedjelju očekuje duel protiv lidera regionalnog takmičenja Mornara.

„Očekuje nas jako težak meč. Ekipa Mornara zaslužuje svaku vrstu respekta, sam roster i rezultati koje postižu ove sezone govore da su jedan od najozbiljnijih kandidata za sam vrh ABA lige. Mi smo u svojim problemima, dodatno nas je poremetilo odlaganje utakmice sa Budućnosti, ritam treninga i povrede koje nas muče. Uz Jovanovića koji još nije spreman desila se povreda Karmajkla ovdje u Crnoj Gori, tako da sam lišen usluga njih dvojice za ovaj meč, znajući da je Dalibor Ilić još rovit i nije ni blizu punog kapaciteta što nam predstavlja veliki problem. Pokušaćemo na najbolji mogući način koliko smo u mogućnosti sa ovim rosterom odgovoriti favorizovanom protivniku. Ako nam se ukaže šansa siguran sam da ćemo je znati iskoristiti”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Igokea je u seriji od pet pobjeda u ABA ligi. Bek Milan Vulić se nada i šestoj, a ukupno desetoj.

„Mornar je izuzetno kvalitetan protivnik, popunjen na svim pozicijama, napadački nevjerovatna koja i pokazuje u prvenstvu dosadašnjim igrama i igraju fantastično, ali i mi igramo fantastično i spremićemo se maksimalno skoncentrisano i odgovorno za ovaj meč kao i za svaki do sada. Ne plašimo se nikog, idemo na pobjedu kao i u svakom meču“, kaže Vulić.

Meč Mornar – Igokea igraće se u nedjelju sa početkom od 19 časova.

foto:championsleague

About The Author