Ičelić: Rasterećeno u Ligu 6

Košarkaši Leotara spremaju se za start Lige 6 BiH.

U prethodna 24. kola Leotar je zabilježio 18 pobjeda uz šest poraza i osvojili su treću poziciji. Trener Marko Ičelić govorio je o dosadašnjem dijelu sezone.

“Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone, mislim da smo ispunili ambicije i naša očekivanja, kao klub i tim plasmanom u Ligu 6 za prvaka. Želim zaista da pohvalim da smo iz 24. kola ostvarili 18. pobjeda uz šest poraza od kojih smo tri utakmice izgubili na jednu loptu što govori da smo ekipa koja je cijelu sezonu nosila jedan veliki karakter i odgovornost prema igri i saigračima, samim tim došli smo do rezultata što se na kraju pokazalo kao ostvarenje ciljeva koje smo postavili ispred nas”, rekao je Ičelić, koji se posebno zahvalio navijačima.

“Prije svega želim da se zahvalim iskrenim navijačima kluba koji su bili uz nas cijelo vrijeme, mislim da smo pokazali jedan karakter gdje smo zaista pokazali da smo najbolji sportski kolektiv grada Trebinja”.

Sada ide ono najvažnije Liga 6 za šampiona BiH.

“To je za nas novo takmičenje, mi smo do sada proveli zajedno 35. nedelja aktivnog rada gdje smo kroz taj rad došli do 18. pobjeda što sam ranije rekao i samim tim mislim da ova liga predstavlja nagradu za sve ove momke i za sav dosadašnji rad koji smo napravili. Samim tim tražićemo naše realne šanse ali moramo i mi biti realni sa našim trenutnim mogućnostima i jedini način kako bi se suproststavili i odigrali na nekom visokom nivou protiv ekipa koje posjeduju neki veći i dodatni kvalitet na određenim pozicijama jeste da svaku utakmicu moramo odigrati preko svojih mogućnosti što se tiče prije svega energije i same igre u oba pravca tako da znam da će ovi momci pokušati da izvuku svoj maksimum ali ponovo kažem dosta je teško gdje se dvije utakmice igraju srijeda-subota sa jednim dugim putovanjima ali mi bez alibija ulazimo maksimalno rasterećeni u ovu ligu”.

Leotar nije puno mijenjao tim tokom sezone.

“Što se tiče rostera tima ove sezone mislim da smo jedina ekipa koja je cijelo prvenstvo odigrala u rosteru od prvog dana, sem dolaska Lužaića krajem prošle godine zbog velikog broja povrijeđenih igrača. Pokušali smo maksimalno, uprkos povredama da se usresedimo na ono što imamo i mislim da smo kroz jedan kvalitetan rad i karakter izvukli iz momaka sve na pravi način. Sada ulazimo u Ligu 6 sa punim rosterom od onoga što smo imali i što smo trebali da imamo od početka sezone, ali ipak postoje igrači koji ulaze poslije dugih i teških povreda i pauza gdje su izgubili svoju formu koja bi trebala da bude na maksimumu u ovom momentu”.

Trener Leotara smatra da ekipa treba da “raste” iz sezone u sezonu.

“Cijela sezona, ovih devet mjeseci do sada i sav rezultat koji smo napravili, treba se okrenuti narednom periodu i pokušati ono što je najbitnije da Leotar ostane stabilan tim, što podrazumijeva da ambicije tima treba da rastu iz godine u godinu, da se ne preskaču stepenice već da se ide korak po korak i mislim da će Leotar doći do onoga što je uvijek imao kao ambiciju a to jeste plasman u regionalno takmičenje. Naravno kada se pogleda malo sa strane, mislim da u nekoj situaciji potrebno je i neko osvježenje ekipe što se tiče mladih igrača ali moramo biti realni, okrenuti se i pogledati da li trenutno u ovoj sredini postoje momci koji imaju strpljenja da se na pravilan način razvijaju i da dobiju neku svoju pravu šansu. Ne postoji mlad igrač, postoji samo zreo igrač, nekada su igrači postajali zreli sa 27. godina, nekada sa 19. godina to je sve individualno a mislim da jednostavno u ovim prostorima ima dosta talentovane djece na koje treba skrenuti pažnju, gledaćemo da ih uvrstimo u prvi tim kako bi Leotar u budućnosti imao nosioce prvog tima. To treba da bude jedan od ciljeva u narednom periodu”, zaključio je Ičelić.

foto:kosarka24.ba

About The Author