Hrvatski košarkaš debitovao za Real sa 17 godina

Boris Tišma vjerovatno će cijelog života pamtiti meč protiv gradskog rivala Estudijantesa.

Na tom meču 17. godišnji košarkaš je u finišu dobio priliku da debituje u prvom timu Reala, koji je jedan od rijetkih klubova u Evropi koji daje šansu mladima. Reći će mnogi da uzimaju najbolje mlade košarkaše, što je istina, ali je istina da su i oni među najvećim, ako ne i najveći klub u Evropi, a ostali manji mogu dati šansu i manje talentovanim igračima. Na ovom meču pojavili su se i Tišma i Garuba i Nakić, što je veliki zalog za budućnost Reala.

“Jako nam je važna energija koju unose igrači iz podmlatka. Činjenica da je danas debitovao Boris Tišma puno govori o dobrom radu podmlatka”, izjavio je Pablo Laso, trener Real Madrida.

Neki mediji su ga počeli već porediti sa Kukočem, što je nemoguće jer takav igrač kao što je Kukoč se više neće roditi. Može da mu laska i da puno ne razmišlja o tome nego da pokuša da iskoristi šansu.

Tišma je 2015. godine došao u Real Madrid iz Dubrave i član je juniorske ekipe ‘Kraljevskog kluba’. Prošle godine je s Real Madridom osvojio juniorsku Evroligu. Sa kadetskom reprezentacijom prošle godine je osvojio kadetsko prvenstvo Evrope u Novom Sadu.

foto:Real Madrid