Halilović: Odlazak Bosnića je za neke igrače bio šok. Musa: Znaćemo odgovoriti na zadatke selektora

Miralem Halilović i Džanan Musa pred novinarima uoči utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke i Bugarske.

Kapitens elekcije BiH Miralem Halilović je izjavio da je termin u kojim će se igrati utakmice protiv Češke i Bugarske nezgodan.

“Drago mi je da smo opet svi tu. Uvijek se radujem doći i opet osjetiti tu atmosferu. Probaćemo se pripremiti što bolje za dvije veoma jake utakmice protiv ozbiljnih rivala, posebno Češke. Bugarska je također jača za neke ozbiljne igrače, ali spremićemo se i nadograditi ovo što smo gradili 4-5 godina”, rekao je Halilović.Potom je na pitanje o dugoj sezoni i umoru rekao:

“Prilično smo rano ispali u plej ofu i ne mogu o tome puno pričati. Mislim da je Gegić najkasnije završio, ali odigrao sam mnogo utakmica. Mislim da se junski prozor prvi put igra i mislim da je to pogrešno. Ja sam igrao oko 60 utakmica, onda uhvatiš malo odmora, ali ti je u glavi da moraš ostati u formi jer dolazi junski prozor, a tako će biti i za juli. Ipak, kako je nezgodno nama, tako je i drugima. Ovo je nešto novo i nešto na šta nismo navikli, ali moramo dati sve od sebe. I za selektora je to nezgodno jer vjerovatno svi igrači nisu u savršenom stanju.”

Neizbježno je bilo pitanje i o odlasku Vedrana Bosnića.

“Naravno da je za neke igrače odlazak Bosnića bio šok i bilo je to teško prebroditi, ali šta je tu je. Profesionalci smo, volimo našu državu i baš je i selektor govorio – ljudi su trčali preko aerodroma da igraju za reprezentaciju, pa možemo i mi proći kroz tri-četiri dana turbulencija”, zaključio je Halilović.

Potom je riječ dobio Džanan Musa.

“Čekaju nas teški protivnici i ono što smo vidjeli iz prve dvije utakmice je ništa u odnosu na to kakvi će biti sada. Igraće u izmijenjenim sastavima, ali i mi smo mentalno spremni za to i svi smo u dobroj formi. Znat ćemo odgovoriti zadacima koje selektor bude postavio”, rekao je Musa.

Iza Džanana je fenomenalna sezona u kojoj je proglašen najkorisnijim igračem španske Endesa lige.

“Malo nam je falilo da uđemo u plej-of, pa sam ja imao dosta vremena za odmor. Sedam do deset dana sam već u treningu i spremni smo donekle. Daćemo maksimum u Češkoj”, rekao je Musa i zaključio:

“Idemo utakmicu po utakmicu i nema laganog protivnika. Danas svako svakoga može pobijediti i nema opuštanja. Vjerovatno i Češka tako za nas misli – “da se opustimo”, pa ćemo ih pokušati uhvatiti na to, hajmo reći. Kod nas nema opuštanja, idemo jako u svaku utakmicu.”

foto:basket.ba