Golemac: Tim čine odlični pojedinci, koje sa klupe predvodi trener koji tačno zna šta želi od svojih igrača

golemac

foto. Aleš Fevzer/Cedevita Olimpija

Košarkaši Cedevita Olimpije u sedmom kolu ABA lige gostuju Igokei.

Ljubljančani su u prošlom kolu poraženi na domaćem terenu od FMP-a i sigurno da bi ima pobjeda u Laktašima puno značila. Tradicija je na strani ekipe Jurice Golemca, koja ima pet pobjeda u nizu protiv Igokee.

“Igokea je, kao i svake sezone, veoma dobro organizovan tim. Naši rivali igraju veoma strpljivo, tim čine odlični pojedinci, koje sa klupe predvodi trener koji tačno zna šta želi od svojih igrača. Pred nama je teška utakmica. Nikada nije bilo lako igrati u Laktašima. Tim ima odlične napadače, iskusne igrače i nekoliko mladih košarkaša koji odlično igraju odbranu i daju energiju cijelom timu. Ako želimo da pobijedimo na ovom gostovanju, moraćemo da odigramo jednu od naših najboljih utakmica“, rekao je trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac.

Marko Radovanović, igrač Cedevita Olimpije vjeruje u svoj tim.

“Igokea je veoma dobar tim koji igra brzu i atraktivnu košarku sa dosta napada na koš. Moraćemo da odigramo dobro u tranziciji, posebno u odbrani, ako želimo da ograničimo njihove glavne strijelce. Dobro smo trenirali tokom pauze, neki igrači su uspjeli da se vrate na parket. Moraćemo u subotu u Laktašama dati sve od sebe da zabilježimo pobjedu.“

Meč Igokea – Cedevita Olimpija na programu je u subotu od 20 časova.