Generalni sekretar ne može da prekida ligu, već samo UO KS BIH

U Košarkaškom klubu Igokea su šokirani odlukom generalnog sekretara Amera Čolana da prekine prvenstvo BiH, do odluke Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH oko ingerencija nad takmičenjem.

Naime, nakon što je sarajevska ekipa Spars odbila ponuđeni termin odigravanja meča 14. kola, komesar takmičenja Siniša Jakovljević je donio odluku da se meč odigra večeras u 19 sati. Sparsi su tu odluku odbili, a zatim je reagovao generalni sekretar, koji je stornirao nominaciju navodeći „kako kancelarija Saveza ima ingerencije nad komesarom za takmičenje“.

“Samo Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine ima ingerencije da prekine prvenstvo. Koliko znam, generalni sekretar Amer Čolan nije konsultovao članove i ne znam na osnovu čega je donio odluku o prekidu lige”, istakao je Siniša Kovačević, tim menadžer Igokee za “Srpskainfo”.

U timu iz Laktaša ističu da su u prvom dijelu sezone čak tri puta odigravali svoje mečeve unutar 24 sata, a da sad protivnicima ne odgovara da imaju 48 sati.

“Igokea je svoje duele protiv Širokog, Sparsa i Slobode odigrala unutar 24 sata nakon meča u ABA ligi dok su naši protivnici imali 72 sata. Protiv Sparsa smo odigrali meč na povratku iz Beograda, a u Tuzlu smo došli direktno iz Podgorice. Nastojali smo da budemo korektni prema rivalima i da poštujemo odluku Upravnog odbora da se kalendar takmičenja maksimalno ispoštuje. Ovakvo ponašanje je nekorektno prema nama. Upravni odbor je naveo da komesar takmičenja ima ingerencije kad se dva kluba ne dogovore oko termina i tu je sve jasno”, dodao je Kovačević.

foto: