Fundić: Igokea bila najkonkretnija

Srpski košarkaš Stefan Fundić zajedno sa Amerikancem Džekijem Karmajklom činiće centarski par Igokee u narednoj sezoni.

Fundić je okončao epizodu u Zadru i velika želja mu je bila da i dalje igra u ABA ligi tako da je dogovor sa ekipom iz Aleksandrovca lako postignut i potpisan na dvije godine.

Bilo je još ponuda, ali Igokea je bila najkonkretnija i najozbiljnija od samog početka. Vidio sam da je ozbiljno započela sklapanje ekipe, dovela tri igrača prije mene, potpisala trenera na tri godine, radi na duge staze pa nisam mnogo razmišljao već poželio da budem dio te priče. Zatim smo sve dogovorili u dvije riječi i evo me u ekipi. Uz to, ekipu čeka nastup u FIBA Ligi šampiona što je bio dodatni plus za izbor nove sredine”, rekao je Fundić za “Glas Srpske”.

Iako navijači Zadra nikad nisu bili naklonjeni prema Srbima Fundić nije imao nijednog problema. Štaviše, odlično je prihvaćen i na jednoj utakmici su mu skandirali “Stipe, Stipe”.

Svi koji me poznaju uvijek me prvo pitaju za igranje u Zadru gdje nisam doživio nijednu neprijatnost, čak ni onu najmanju. Kada sam otišao tamo nisam očekivao probleme što se obistinilo, a ljudi u tom gradu zaista vole košarku i klub te samo o tome pričaju. Sa navijačima sam imao odličan odnos, prihvatili su me nije bilo negativnih stvari i igranje u Zadru ostaće mi u lijepom sjećanju. Dobro smo igrali u prvenstvu Hrvatske, osvojili Kup, dok je ABA liga bila bolna tačka jer smo bili posljednji i prijetilo je ispadanje, ali će ostati zbog dobro poznatih razloga”, istakao je Fundić.

Momak rođen 1994. godine igra na poziciji krilnog centra. Karijeru je započeo u Beovuku za koji je igrao od 2014. do 2017. godine da bi potom u Superligi Srbije branio boje Vršca tokom sezone 2016-17, a onda postao član Mege. Dvije sezone proveo je u ekipi Dejana Milojevića, a sada će mu društvo praviti Edin Atić sa kojim je dijelio svlačionicu u Megi.

Edin i ja smo jako dobri drugari i odmah smo čuli nakon potpisivanja ugovora. Jako se radujemo što ćemo ponovo biti u ekipi jer je odličan igrač i čovjek te smo dobro sarađivali na terenu. Uprava i trener ubrzano sklapaju ekipu i jedva čekam da vidim ko će nam još stići dok ću u Laktaše doći sredinom jula, a krajem idućeg mjeseca trebalo bi da krenu i pripreme mada sve zavisi od termina početak takmičenja”, kazao je Fundić.

Za razliku od ranijih sezona, iduća će brojati 14 klubova što će dati dodatnu draž.

“Očekujem izuzetno jako takmičenje jer su tu klubovi iz Čačka i Splita koji su bili veoma bitni centri i očekujem da će tamo tereni biti “vrući” jer je publika željna košarke u tim mjestima. Više volim igrati na “vrućem” terenu nego pred praznim tribinama”, dodao je Fundić.

foto:Zvonko Kučelin/Zadar