(FOTO) Dodik uručio ukaze o odlikovanju Јokiću, Bogdanoviću, Pešiću i Daniloviću

Dodik uručio odlikovanja.
Milorad Dodik i Bogdan Bogdanović

foto: predsjednik.rs/BorislavZdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je odlikovanja, za vrhunska dostignuća u oblasti košarkaškog sporta koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji istog u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Odlikovanja su uručena Nikoli Jokiću, Bogdanu Bogdanoviću, selektoru Svetislavu Pešiću i predsjediku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću.

“Želim vam sve najbolje u životu. Odlučio sam da kao predsjednik Republike nekima od vas dam određena priznanja Republike Srpske. Biće prilike, nadam se, nakon Olimpijade da se ponovo vidimo i ponovo družimo. To me čini ispunjenim, ja sam čovjek sporta i košarke, drago mi je da sam ovdje”, rekao je Dodik.


Dodik je uručio i ukaz Ordena zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem Nikoli Jokiću, košarkašu Denver Nagetsa, prvom Srbinu proglašenog za najkorisnijeg igrača NBA lige, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svijetu i Bogdanu Bogdanoviću, košarkaša Atlanta Hoksa, koji od 2017. godine nastupa u NBA ligi, trostrukom osvajaču nagrade za najboljeg košarkaša  Srbije i kapitena reprezentacije Srbije.

 

Ordenom Njegoša I reda, Dodik je odlikovao Košarkaški savez Srbije, Svetislava Pešića, selektora reprezentacije Srbije i Predraga Danilovića, predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author