FMP:Nismo u sukobu interesa sa jednim drugim klubom

Prenosimo saopštenje KK FMP.

Košarkaški klub FMP je u petak, 31. jula 2020. godine održao sjednice UO i Skupštine, u punom sastavu.

Sjednicom Skupštine je predsjedavao predsjednik Skupštine Zoran Tošković, koji je po ranije usvojenom redosljedu i predsedavajući ABA lige jtd. u sezoni 2020/2021.

Pored uobičejenih tačaka vezanih za finasije, kao što su usvajanje Finansijskog izvještaja za 2019. godinu i usvajanje Izveštaja ovlašćenog revizora, Izvještaja o otkazanoj košarkaškoj sezoni 2019/2020 i Plana za narednu košarkašku sezonu, na Skupštini su razmatrani i novi Disciplinski pravilnik i Zahtjev jednog kluba za isklјučenje KK FMP iz takmičenja u ABA ligi jtd.

KK FMP će i ove sezone nastupati u ABA ligi, KLS i nacionalnom kupu Radivoja Koraća, a sama činjenica da je naš klub već petu sezonu zaredom učesnik regionalnog takmičenja govori o stabilnosti kluba u prethodnom periodu.

Klub je u svoj Disciplinski pravilnik integrisao disciplinsku odgovornost igrača u slučaju nepoštovanja Protokola COVID-19, koji je takođe usvojen na sednici, kao i odgovornost igrača u slučaju pokušaja ostvarivanja dodatnih prava suprotno ugovorima koje su zaklјučili sa Klubom, a van sistema KLS i ABA lige.

Predstavnici kluba u Skupštini ABA lige informisali su članove Skupštine o Skupštinama ABA lige jtd. u prethodnoj sezoni, posebno o ” inicijativi ” jednog kluba vezanoj za ” takozvani sukob interesa ” koji KK FMP navodno ima sa jednim drugim klubom, takođe članom ABA lige jtd. Članovi Skupštine su izrazli zadovolјstvo zbog konstruktivnog pristupa svih članova ABA lige jtd. , koji su u dva navrata glasali apsolutnom većinom za odbacivanje ove ” inicijative ”. KK FMP, kao integralni dio regionalnog takmičenja i nekadašnji dvostruki osvajač ABA lige, ne razume ovu vrstu opstrukcije kluba koji je 27.05.2020. godine glasao za ” prenos udela ” vlasništva klubova među kojima su KK FMP, KK Mornar i KK Primorska, a onda zahtevao nešto drugo – a to je nekakvo izbacivanje KK FMP iz ABA lige ?

Taj zahtjev jednog kluba vidimo kao jeftin pokušaj manipulacija baziran na spekulacijama, neistinama i demagogiji, a ne na pravnim činjenicama. Zbog toga ovo pitanje je za KK FMP ( koji je svoje pravo da igra u ABA ligi izborio na terenu, još 2016. godine ) završeno, a za svaki dalјi pokušaj dovođenja našeg statusa u pitanje, ako to bude bilo potrebno, pravdu ćemo potražiti i pred institucijama koje su merodavne za ovo pitanje !

Uvjereni smo da ćemo brzo i lako doći do rješenja koje će biti u korist KK FMP , srpske i regionalne košarke. KK FMP i pored okolnosti u kojima smo se svi našli zbog pandemije virusa Covid -19 spremno i sa jasno postavlјenim takmičarskim cilјevima , dočekuje izuzetno tešku i neizvjesnu sezonu koja je pred svim nama, piše u saopštenju FMP-a.

Na sajtu tog kluba uopšte nema stavke u kojoj piše ko su članovi Upravnog odbora, skupštine…Samo ima da menadžemt kluba čine direktor Vladan Mitrović i sekretar kluba Goran Nešović. U saopštenju piše kako je dio takmičenja od 2016. godine, a kako klub ima osvojene dvije ABA lige, a i te godine su administrativnim putem ušli u ABA ligu koja je proširena kao Olimpija ne bi ispala. Zvezda FMP zove razvojni tim, a puno je tu još “slučajnih” podudarnosti, transfera tokom sezona iz jednog u drugi tim, zajedničkih sala, imena i grba koji je Zvezda “ustupila” klubu iz Železnika itd….

foto:Nenad Vuruna/Igokea