FMP sa trojicom novih igrača

FMP u nastavak sezone ulazi jači za tri nova igrača.

Novi članovi FMP-a su slovenački reprezentativac 21-godišnji Jurij Macura, 24-godišnji nigerijski centar Ebuka Izundu i 21 – godišnji Amerikanac Džejlen Hends!

Macura i Izundu igraju na pozicijama 4/5 dok je Hends bek.

Jurij Macura igrao je tokom ove sezone za Primorsku iz Kopra, dok je prošle sezone bio član Mege. 23.decembra napunio je 21.godinu, rodom je iz Ljubljane. Kao jedan od najtalentovanijih slovenačkih igrača u tom godištu, debitovao je za nacionalni tim 2019.godine. Visok je 211 centimetara i tezak 106 kilograma.

Nigerijac Izundu je rodom iz Lagosa i bivši je igrač francuskog Strazbura, visok je 210 centimetara, a prve košarkaške korake pravio je na čuvenom koledžu Majami u periodu od 2015-2019. Prve profesionalne korake napravio je u španskoj Endesi igrajući za Real Betis, a ovu sezonu počeo je Strazburu.

Hends je potpisao dvogodišnji ugovor.

Ovaj 21-godišnji Amerikanac rođen je u San Dijegu, a nakon dvogodišnjeg staža na čuvenom koledžu “UCLA” izabran je kao pik druge runde drafta 2019.godine od strane LA Klipersa. Nakon toga u razmjeni sa ekipom Bruklina, prešao je na istočnu obalu i prošlu sezonu igrao u razvojnom timu Bruklin Netsa (Long Ajlend Nets), da bi tokom novembra bio proslijeđen ekipi Detroit Pistonsa.

foto:Primorska/Rok Tercelj

About The Author