FMP namučio Budućnost

Košarkaši podgoričke Budućnosti pobjedom startovali u novoj sezoni ABA lige.

Tešku pobjedu na domaćem terenu je izvojevao tim Aleksandra Dćikića protiv FMP-a 82:72 (26:20,20:17,18:22,). Američki bek Di Džej Sili je prelomio utakmicu u finišu vezavši četiri poena.

Teška utakmica za obe ekipe, a kakav je meč bio najbolje ilustruje podatak da su kombionovano izveli čak 62 slobodna bacanja.

“Čestitam ekipi FMP na dobroj partiji. Prikazali su se u dobrom svijetlu i bili su neugodan protivnik kao što smo i očekivali. Naš rival je imao mnogo energije, bio je rasterećen. Od nas se očekivala samo pobjeda, što je bio dodatni pritisak. Idemo dalje, piše se pobjeda“, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić i dodao:

„Budućnost je vrlo daleko od željene forme. Mislim da nema potrebe da ponavljam probleme koje smo imali i imamo. Sve su to stvari koje nas usporavaju i vraćaju unazad. Momci koji su tu rade, trude se i izvjesno je da ćemo biti bolji kako vrijeme bude odmicalo. Tendencija je da se pripremni period skraćuje iz godine u godinu, a nema mnogo filozofije, potrebno je vrijeme da se ekipa uigra. Pored toga, igrali smo u specifičnim uslovima, sa limitiranim brojem navijača, a kako stvari stoje tako će ostati do daljnjeg, pa moramo da se prilagođavamo“.

Na kraju u domaćem timu najefikasniji je bio Džastin Kobs sa 18 poena, Petar Popović i Di Džej Sili su dali po 12, Vili Rid je dao 11 poena. Na drugoj strani Brajs Džons 13, Nenad Nerandžić i Geret Nevels po 12 poena.

foto.Buducnost VOLI

About The Author