Finalisti Kupa na prijemu kod predsjednice REPUBLIKE SRPSKE

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u Palati Republike finaliste košarkaškog Kupa Republike Srpske u muškoj i ženskoj kategoriji.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je sa finalistima košarkaškog Kupa Srpske u muškoj i ženskoj kategoriji razgovarala o podršci u narednom periodu, te istakla da uz takve mlade, koji su posvećeni sportu, Srpska ima svoju sportsku budućnost.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo jer je imala priliku da razgovara sa sportistima koji su doprinijeli da Republika Srpska može da bude ponosna na ostvarene uspjehe u oblasti sporta, te da od njih čuje i koji su to njihovi izazovi, ali i ambicije za buduće vrijeme.

„Razumijemo da naši klubovi moraju da imaju podršku institucija i na lokalnom i na republičkom nivou, te je ovaj sastanak jedan od načina da se ta podrška i pokaže. To je moralna, institucionalna, ali svakako i određena finansijska podrška, o čemu smo danas i razgovarali“, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je istakla da finalisti, koji su pokazali najbolje umijeće na Kupu Republike Srpske, zaslužuju da im se ukaže posebna pažnja.

„Počastvovana sam što danas mogu biti u njihovom društvu, da razgovaramo o tome šta su potrebe našeg sporta i sportskih klubova, te na koji način ostvariti bolju saradnju sa institucijama“, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je čestitala finalistima Kupa ostvarene rezultate, te izrazila zadovoljstvo jer su i oni svjesni izazova koji se nalaze pred institucijama, ali i zadovoljni nivoom saradnje koja postoji.

„Ali, nikada nije na odmet unapređivati tu saradnju i razmatrati koji su to načini da idemo dalje“, rekla je predsjednica Republike.

Ministarska porodice omladine i sporta Donja Davidović je rekla je da je sa finalistima košarkaškog Kupa Srpske u muškoj i ženskoj kategoriji razgovarala o institucionalnoj podršci, koja je vrlo značajna sportskim organizacijama, kao i o stanju u sportu, daljim planovima, te epidemiološkim mjerama.

Davidovićeva je čestitala ŽKK „Orlovi“ i ŽKK „Leotar“ koji su zaslužni što je ženska košarka posljednjih godina u ekspanziji.

“Čestitam i KK „Bratunac“ a posebno KK Igokea, koji je naš najbolji košarkaški klub koji nas predstavlja na regionalnom nivou, ali i na najbolji mogući način promoviše Republiku Srpsku u oblasti sporta”, rekla je Davidovićeva.

Ona je naglasila da će Ministarstvo nagraditi dobre rezultate i da će pobjednici kupa biti nagrađeni sa 10 000 KM a drugi finalista će dobiti 5 000 KM.

Predstavnik Košarkaškog kluba “Bratunac”, Miloš Šarenac, zahvalio je Cvijanovićevoj i Davidovićevoj za iskazanu podršku, te istakao da je to pokazatelj da republičke institucije poštuju sportske organizacije i da očekuje nastavak saradnje.

Košarkaš KK “Leotar” iz Trebinja, Marija Kešeljević, rekla je da joj je bila čast prisustvovati sastanku, te izrazili žaljenje što nije mogla da dođe cijela ekipa.

Košarkaš KK “Igokea” Stefan Fundić i trener KK “Orlovi” Dragana Svitlica zahvalili su za iskazanu podršku, te izrazili nadu da će doprinijeti postizanju još boljih rezultata.

foto:ministarstvo porodice omladine i sporta

About The Author