Filipovski pred Zvezdu: Koncentracija (VIDEO)

Sašo Filipovski zabilježio je četiri pobjede otkako je sjeo na klupu Partizana.

Zas ada izgleda dobro otkako je preuzeo ekipu. U Evrokupu su savladani Uniks i Huventud, a u ABA ligi Zadar i Cibona. Najveći ispit slijedi. U ponedeljak je vječiti derbi.

Gledamo svaku utakmicu za sebe, pa tako i ovu. Svaka utakmica je važna, za svaku se treba maksimalno spremiti, što se odnosi i na ovu koja je pred nama. Znamo da bi trebalo da odigramo na visokom nivou, sa visokom koncentracijom 40 minuta, jer Zvezda ima duboku rotaciju, mnogo igrača, igraju visokim intenzitetom 40 minuta i treba naći odgovor na takvu igru”, počeo je Filipovski za BC Partizan TV

“I oni su kao i mi imali puno utakmica, nema mnogo vremena za veliku pripremu, ali biće važno da imamo koncentraciju, da precizno izvodimo elemente odbrane i napada i da u tome budemo konzistentni 40 minuta”, kaže trener crno-belih.

Filipovski ističe da će koncentracija biti presudna na ovom susretu.

“To je dnevna forma, ona je uvijek važna i nikad se ne zna ko može da iznenadi u sistemu koji postavljamo. Daj Bože da što više igrača iznenadi. Koncentracija mora da se vježba svakodnevno. Na utakmici dolazi do padova u igri, važno je vraćati se u ritam igre kroz cijelu utakmicu.”

Trener cno bijelih zadovoljan je izdanjima svog tima.

“Zadovoljan sam pristupom, zalaganjem, tom koncentracijom, zadovoljan sam pobjedama, kao i time što se moji igrači trude na treningu i što to pokušavamo da sprovedemo na teren na utakmici. Nije svaki put idealno, nije svaki put konzistentno, ali normalno je da to dođe na svoje mjesto odmah u periodu sa puno utakmica i malo prostora za trening. Uz to, naši rivali su igrali različite odbrane protiv nas. Napadali smo i agresivne odbrane i uske odbrane i ‘ispod’ i usmjeravanja i preuzimanja i zone… Ekipa ima postavljena pravila, ali ona nisu još dobro uvježbana, jer smo morali da idemo u širinu, a kada se ide u širinu onda je teško uhvatiti preciznost bez treninga.”

Trener crno-bijelih se malo osvrnuo i na život u Beogradu i snalaženjem na novom poslu.

“Iskreno, mnogo manje spavam nego obično, nisam puno pratio. Uglavnom su to analize, priprema protivnika, sastanci sa stručnim štabovima i igračima. Treba biti spreman za to. Nisam došao u Beograd da šetam i da gledam, iako je Beograd fantastičan grad. Imam puno prijatelja koje nisam ni čuo, ni vidio. Shvataju u kakvoj sam situaciji i razumiju to, u ovom trenutku je prioritet rad i samo rad”, zaključio je Sašo Filipovski.

foto:Dragana Stjepanović/video BC Partizan tv