Ženski košarkaški klub Feniks iz Banjaluke bilježi odlične rezultate u svim starosnim kategorijama, a želja svih u klubu je da seniorski sastav iduće sezone zaigra u Ligi BiH.

“Trenutno smo prvi u Prvoj ligi Republike Srpske sa tri pobjede i vjerujemo da ćemo stići do šampionskog pehara. Velika nam je želja da igramo u Ligi BiH, jer već osam godina “proizvodimo” igračice za druge klubove pa bismo željeli da se sa sopstvenim snagama okušamo u najvišem rangu. Takođe bismo htjeli da naše košarkašice u sezoni igraju po 20 takmičarskih utakmica, a ne mnogo manje, kao što je to slučaj sada, jer mogu napredovati samo kada igraju protiv jačih od sebe”, rekao je jedan od trenera Feniksa Darko Kosić za “Glas Srpske”.

Jednom su već stekli pravo nastupa u Ligi BiH, ali su morali odustati zbog nepovoljne finansijske situacije.

“To se desilo 2015. godine, kada smo bili šampioni Republike Srpske, a pošto nismo skupili dovoljno novca za nastup u Ligi BiH, odlučili smo da se ne upuštamo u tu avanturu, jer bismo samo stvorili dugove, što bi pokvarilo odličnu atmosferu koju imamo u klubu. Vjerujem da će uprava sada obezbijediti sredstava pa ćemo moći da odmjerimo snage sa najboljim ekipama u BiH”, kazao je Kosić.

Klub ima sve selekcije, šest omladinskih i seniorski sastav, a u vezi sa njim je i jedna specifičnost.

“Imali smo slučaj da naše tri košarkašice igraju za tri različite kadetske reprezentacije i vjerujem da nijedan tim iz BiH nije imao takav slučaj. Jedna od njih igrala je za BiH, druga za Srbiju, a treća za Švajcarsku, na šta smo posebno ponosni”, dodao je Kosić.

foto:OKK Feniks