F4: Beograd “živi” košarku

Fajnal for u Beogradu je počeo.

Treneri i igrači učesnika predstejećeg Fajnal fora u Beogradu održali zajedničku konferenciju za medije na Kalemegdanu.

Fenerbahče Željka Obradovića, koji je bio poseno raspoložen, brani titulu šampiona Evrolige.

“Poseban je osjećaj što igramo u Beogradu, šteta je što ću biti samo pet dana ovdje. Nemam pravo da razmišljam o tituli, jedino razmišljam o Žalgirisu. Sigurno će biti dobra atmosfera i neka pobijedi najbolji”, rekao je Obradovć.

Protivnik u polufinalu je Žalgiris koga vodi Šarunas Jasikevičijus, koji je zajedno sa Obradovićem, kao član Panatinaikosa 2009. godine osvojio Evroligu.

“Što se tiče pritiska, najveći mi je problem gdje ću Šarunasa da odvedem večeras. Stalno traži nova mjesta za izlazak. Kasnije ću ti prevesti”, kroz osmijeh je rekao Obradović i okrenuo se ka treneru Žalgirisa..

Litvanci imaju stopostotan učinak na Fajnal foru. jednom su učestovali i sovojili Evroligu 1999.godine.

“Shvatamo šta znači igrati protiv šampiona Evrope. Nadam se da ćemo odigrati dobro i biti pravi rival. Znamo koliko će biti teško. Nadam se da ćemo i mi biti spremni. Hvala Bogu da ne igram jedan na jedan sa Željkom. Kada igrate protiv njega to je već uspjeh”, rekao je Jasikevičijus.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Real i CSKA. Pablo Laso je sa Realom kao trener osvajao trofej, a kao igrač je pod vođstvom Žejka Obradović 1996. godine ispao u polufinalu.

“Nadam se da će rezultat biti bolji nego tad. Bila je teška sezona za nas, ali smo se sad skupili i planiramo da budemo što bolji”, rekao je trener Reala.

CSKA je u posljednji momenat ostao bez pomoći Lea Vestermana, koji je operisan u Moskvi.

“Povrede su nas zbližile, takođe, drugi su iskoristili priliku. Srećni smo što smo ovde. Pričam stalno sa Ćaćom (Serhio Rodriges, prim. aut), uvijek ostaje posljednji u hali… Znamo da će uraditi svoj posao i svi mu vjerujemo”, rekao je Itudis.

foto:euroleague.net

About The Author

Možda ste propustili