Bartomeu: Srbija sinonim za košarku

Predsjednik Evrolige o Fajnal foru u beogradu, učešću Budućnosti naredne sezone u elitnom takmičenju.

Đordi Bertomeu izrazio zadovoljstvo što će se fajnl-for konačno igrati u Beogradu.

“Prošlo je 17 godina, ali konačno smo doveli F4 u Beograd. To je moguće zahvaljujući posvećenosti čelnika grada, a posebno gradonačelnika. Fajnl-for u Beogradu je način da odamo poštovanje Srbiji kao jednoj od zemalja iz koje je košarka potekla. Srbija je sinonim za košarkaški kvalitet, o čemu govori veliki broj sjajnih igrača. Srpski klubovi imaju ključnu ulogu u uspjehu”,naglasio je na početku prvi čovjek Evrolige i dodao:

“Posvećeni smo tome da pružimo sjajan F4 i omogućimo eksploziju košarke, četiri tima će se potruditi za spektakl, a imaćemo priliku da vidimo i buduće zvezde.”

Drugu sezonu zaredom najjače evropsko takmičenje igralo se po jednokružnom sistemu do finalnog turnira.

“Poslije druge sezone novog koncepta sigurni smo da je ovo uspješan sistem jer su navijači sjajno reagovali, što se vidi po novom rekordu u broju navijača. Vlasnici prava omogućavaju da se Evroliga vidi širom svijeta. Četiri učesnika su nam još jednom pokazali da je svaki put sve teže stići do F4.”

Posebno zadovoljan Bertomeu je bio činjenicom da Evroliga privlači sve više navijača.

“Imamo sjajan produkt, navijače, uz 70 sponzora, posvećenosti smo inovacijama, tehnologija nam omogućava da košarku približimo našim navijačima”.

Predsjednik Evrolige je govorio je za sportklub i o šansama da se Crvena zvezda nađe u takmičenju sljedeće sezone, ako Budućnost ne ispuni uslove.

“Nije dobro praviti atmosferu u kojoj se očekuje nešto, pa da ljudi budu razočarani. Nećemo imati slobodno mjesto u Evroligi i vjerovatno se neće desiti da bude tog mjesta. Budućnost je spremna i uvjerena da će biti spremna, tako da nema mjesta za ostale timove. Uživali smo tokom svih ovih godina sa timovima iz Beograda koji su igrali u Evroligi i uživaćemo i u budućnosti sa njima. Iskustvo igranja u Evrokupu je zaista bitno i napravili smo organizaciju takmičenja da je izuzetno jako”.

foto:euroleague.net

About The Author

Možda ste propustili