EL: Budućnost mora da ispuni uslove

Evroliga o nastupu Budućnosti naredne sezone u elitnom evropskom takmičenju.

Budućnost Voli će imati status kao i svi ostali klubovi koji imaju pravo da naredne sezone igraju Evroligu, saopšteno je “Vijestima” iz sjedišta organizacije koja vodi elitno klupsko košarkaško takmičenje.

“Evroliga će uskoro kontaktirati KK Budućnost Voli, kao aktuelnog prvaka ABA lige, i zatražiti svu potrebnu dokumentaciju i ocijeniti ispunjenje obaveza, koja su regulisana zakonskim aktima takmičenja”, navodi se u odgovoru na pitanje “Vijesti” da li će i kada predstavnici Evrolige posjetiti Podgoricu i KK Budućnost Voli i obaviti neku vrstu inspekcije.

U dopisu Evrolige je naglašeno da “šampion ABA lige ima licencu da učestvuje u Evroligi”, a te da “Budućnost, kao i svaki drugi klub, da bi u potpunosti potvrdila učešće, mora da ispuni sve obaveze iz zakonskog akta takmičenja, posebno one koje su definisane u poglavlju 3”.

Poglavlje 3 se odnosi na registraciju timova i šta sve klub mora da ispuni da bi mogao da učestvuje u takmičenju.

Tu je već poznata i jedina sporna tačka, u kojoj stoji da se utakmice igraju u dvoranama, čiji je kapacitet minimum pet hiljada mjesta.

Navedno je, takođe, da klub učesnik Evrolige mora da ima godišnji budžet od minimum četiri miliona evra, te da najviše 65 odsto od budžeta može da ide na zarade igrača.

Iz Evrolige je, na kraju, saopšteno da “neke promjene mogu pojaviti u zvaničnim podzakonskim aktima takmičenja na kraju tekuće sezone”.

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan najavio je da će uskoro posjetiti Barselonu, gdje je sjedište Evrolige, i da će “početi borbu za nastup u elitnom takmičenju”.

foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili