Džikić: Trening utakmice imale različite ciljeve

Trener podgoričke Budućnosti Aleksandar Džikić rezimirao dosadašnji tok priprema.

Budućnost je na početku imala problema pošto nisu bili kompletni pošto su imali igrača zareženih korona virusom, kao i onih koji su bili sa reprezentacijama.

“Početna faza pripremnog perioda je iza nas, urađeno je onoliko koliko smo mogli da uradimo, uzevši u obzir činjenicu da ne treniramo u kompletnom sastavu. Pokušali smo da iznivelišemo nivo pripremljenosti igrača koji su imali reprezentativne obaveze i onih koji su sa nama od okupljanja, i da ovu fazu završimo bez novih zdravstvenih problema. U tome smo i uspjeli, i time sam zadovoljan”, kaže Džikić.

Pripreme služe da se ekipa uigra i rezultati nisu u prvom planu.

“Postavljamo osnove igre u napadu i odbrani, radimo na pronalaženju najboljih i najefikasnijih načina da maksimiziramo kvalitete naših igrača. Nikolić Zoran i Vili Rid su pri kraju kontakt-protokola, očekujemo da za nekoliko dana počnu da rade sa ostatkom tima u punom obimu. To nas donekle usporava, ali drugog načina jednostavno nema”.

Reprezentativac Makedonije Vajli vratio se sa povredom nakon pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Nažalost, situacija sa Vajlijem je drugačija, njegova povreda je vrlo delikatna i zahtjeva pažljiv i duži oporavak i ponovno uvođenje u rad sa timom. Trening utakmice koje smo do sada igrali su svaka na svoj način imale različite ciljeve. Možda smo “poranili” sa provjerom protiv protivnika kvaliteta Karšijake, koja je odlična i iskusna ekipa, ali zbog situacije sa koronom broj nama dostupnih ekipa je limitiran”, rekao je Džikić.

foto:Budućnost VOLI

About The Author