Džikić sa Hapoelom igra F4 FIBA Lige šampiona

džikić

foto:printscreen

Sutra počinje Fajnal for Fiba Lige šampiona. U polufinalu se sastaju Unikaha – Telekom Bon i Tenerife – Hapoel Jerusalim.

Unikaha pred svojim navijačima predstavlja glavnog favorita za osvajanje Fibinog najjačeg klupskog takmičenja. Od te uloge španska ekipa ne bježi, ali sa dosta opreza ulaze u meč protiv njemačkog predstavnika, za koji kažu da ima veliki kvalitet. Prolazak Unikahe u finale predstavljao bi četvrti španski tim koji se plasirao u finale ovog takmičenja.

“Slični smo timovi. Trude se da urade sve za svoj tim, biće to velika borba. Znamo da će utakmica biti odlučena u posljednjim minutima. Biti ovdje je zaista teško i moramo da budemo čvrsti i fokusirani čitavu utakmicu”, rekao je trener Unikahe Ibon Navaro.

Ulogu favorita Unikahi prepušta Njemačka ekipa. Ipak, košarkaši Telekom Bona u Španiju su stigli sa željom da nastave sa dobrim rezultatima.

“Mislim da postoje sličnosti između nas i njih u pogledu radne etike. Vidim paralele između dva tima, obe ekipe su imale dosta opcija u napadu. Moramo da pratimo plan igre, da radimo stvari koje smo radili cijele sezone“, rekao je trener Bona Tomas Lisalo.

Prvi put na završnici turnira našao se Hapoel Jerusalim, koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Aleksandar Džikić. Izraelci će imati težak zadatak s obzirom da im je protivnik prošlogodišnji šampion ekipa Tenerifa. Srpski trener smatra da će ključ pobjede biti dobra odbrana.

“Tenerife i Unikaha su timovi Evrolige, trenerski i logistički. To svi znaju. Tenerife sve radi kako treba. Ćus Vidoreta je tamo već pet godina, i to nije bez razloga. Imaćemo težak posao. Pobijedili smo ove godine bolje timove, i pokušaćemo to ponovo”, rekao je Džikić i dodao:

“Možda po talentu nismo tamo gdje bismo trebali da budemo, ali smo tu. Igrali smo protiv timova koji su talentovaniji od nas, ali nas nisu pobijedili”.

Tenerife su u Malagu došli sa ciljem da odbrane titulu. Svjesni su da će taj zadatak biti teško ostvariti, ali poručuju da imaju kvalitet za to.

“U sličnom smo stanju kao prije 12 mjeseci. Hapoel Holon je napravio odličnu sezonu, ali je Jerusalim ove godine još bolji, sa samo dva poraza u posljednja četiri mjeseca. Hapoel igra veoma dobru košarku i mi moramo da vodimo računa jer oni znaju da igraju protiv svakog protivnika”, rekao je Vidoreta.

Prvi na teren će, od 17 časova i 30 minuta, izaći košarkaši Hapoela i Tenerifa, dok će od 20 časova i 30 minuta scvoju utakmicu igrati Unikaha i Telekom Bon.

About The Author