Džikić: Moramo bolje i pametnije

foto:Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Izjava Aleksandra Džikića nakon utakmice polufinala plej ofa protiv Partizana, koju su crno bijeli riješili u svoju korist 82:66.

Budućnost je povela 10:4, crno bijeli ubrzo preokrenuli i rutinski došli do vođstvo 1:0 u seriji, koja se igra na dvije pobjede.

“Ima tu stvari na kojima mi treba da povedemo računa, ima stvari koje su usko povezane sa nekom čvrstinom, što je važno protiv njih. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, prvi put u sezoni smo imali više šuteva za tri, nego za dva poena. Idemo kući, da probamo da budemo bolji. Mislim da možemo da igramo bolje i pametnije”, rekao je Aleksandar Džikić.

Upitan je da li su njegovi igrači bili nezainteresovani.

“Nemam taj utisak. Ne mogu da tvrdim i da je to neosnovano. Možemo bolje da targetiramo u napadu, da sprovodimo u djelo ono što hoćemo. Da napadmao tamo gdje mislimo da možemi da naporavimo najveću štetu. Možemo bilje i čvršće u samom reketu”, kaže Džikić koji je bio zadovoljan zalaganjem svojih izabranika, činjenicom da su iskreirali veliki broj otvorenih pogleda ka košu.

“Kada završiš ovoliko puta na parketu, bacali se za loptu, uzeli neke ukradene lopte, moramo da budem zadovoljan. Pravili smo otvorene šuteve, bitno je što smo ih pravili”, zaključio je Džikić.

foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović