DVA PUTA PISALI ISTORIJU:Od “zlatne” Bratislave do “B” divizije

Reprezentacija Srbije za dvije godine od sjaja do očaja.

Juniori Srbije su 2017. godine u Bratislavi došli do zlatne evropske medalje savladavši u finalu Španiju 74:62. Blistali su na dom šampionatu Mišković (koji je bio MVP), Pecarski, Petrušev….

Dvije godine kasnije gotovo ista selekcija (osam igrača iz zlatne) generacije je na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina ispala u “B” diviziju.

Tako su u istoriju ušli kao osvajači zlatne evropke medalje i kao PRVA selekcija SRBIJE, koja je ispala u “B” diviziju.

U odnosu na tim iz Bratislave nije bilo Petruševa, Koprivice, Petrovića i Šarenca, koji u finalu protiv Španije nisu ni postizali poene. Drugi je i selektor.Oliver Popović je vodio selekciju u Izraelu, a u Bratislavi Vlado Jovanović.

U Izrealu “nije postojao” Nikola Mišković. Najbolji igrač prije dvije godine, a na ovom šampionatu 7,8 poena i 3,5 skokova. Počeo je dobro protiv Iziraela sa 17 poena, a onda je svakom utakmicom bio lošiji.

Jedini koji je opravdao učinak u napadu je Marko Pecarski, koji je u Izreal došao sa Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina. Ubacivao je 19, 6 poena uz 10,5 skokova.

Ne upiremo prst u igrače. Možda je ovo pokazatelj da rezultati u mlađim kategorijama ne znače puno, ako se igrači ne nastave razvijati, možda je i do slektora…..

foto:fiba

About The Author