Zadovoljan pobjedom, nezadovoljan grijanjem

Duško Vujošević poslije pobjede nad Belgijom.

BiH je na krilima Nemanja Gordića savladala Belgiju 72:70 u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Selektor BiH Duško Vujošević upozoravao je da je Belgija dobra ekipa.

“Značaj utakmica je bio veliki za obje ekipe. Uspjeli smo tokom priprema da povrijedimo Kikanovića, a uzrok toga je ovaj prozor koji je napravila FIBA. Kikanović je imao četiri utakmice za jednu nedjelju prije nego što je došao ovdje. U ovom ritmu je veće iznenađenje da ostane neko zdrav, nego da se povrijedi. U svakom slučaju povreda Miloševića i Kikanovića je za nas bio dodatni problem, a moram da kažem da jako cijenim Belgiju. To je ekipa koja je imala odlične utakmice pred Evropsko prvenstvo i na samom Evropskom prvenstvu”, rekao je Vujošević i  dodao:

“Početak utakmice je bio dobar, kontrolisali smo meč, ali drugo poluvrijeme smo pravili serije grešaka i povezivali te greške. Došli smo do toga da je meč bio izgubljen i mnogo je razloga za analizu, te prostora za napredak. Mnogo je zadovoljstva zbog ove pobjede, a veliku zahvalnost dugujemo publici koja je došla u velikom broju”, rekao je Vujošević u analizi utakmice.

Ono čime nije zadovoljan su uslovi u kojima borave on i reprezentativci.

“Moram da kažem da mi ne smijemo biti smješteni u hotelu gdje nemamo grijanja, ipak je ovo nacionalna selekcija. To povećava rizik od povrede i bolesti, a ja dva dana imam temperaturu 38”, rekao je Vujošević.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili