Đukanović: Budućnost jeste državni projekat, tako će i ostati

Košarkaški klub Budućnost obilježio je većeras 70 godina postojanja, ceremonijom u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Emitovan je film o istoriji kluba, o počecima kraj obala Morače, preko košarkaške groznice 80-ih i 90-ih godina prošlog vijeka, do modernog doba i evroligaške scene…

Na svečanosti povodom sedam decenija postojanja KK Budućnost Voli, posebnu nagradu dobio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović za veliki doprinos razvoju kluba.

“Ova Budućnost je metafora nove Crne Gore. Bez kompleksa inferiornosti, ne pristajući na stereotip da mali znači i slab. Privilegija da naša djeca za sportske uzore imaju svoje sugrađane, prve komšije sa kojima su odrastali. Crnogorski sportski brend, zaštitni znak države, klub privrženih, odanih navijača svih generacija. Zato su u pravu kada kažu da je Budućnost državni projekat, bez obzira na to što pod tim podrazumijevaju. Budućnost ima podršku države i tako će i ostati. Država ulaže i sportske selekcije i klubove koji su internacionalno prestižni, ulagati u mlade u bilo kojoj oblasti uvijek je najpametnija i uvijek opravdana investicija. Obaveza je svih nas da Budućnost i u budućnosti bude ponos Crne Gore.” istakao je Đukanović.

Prisutnima se obratio i predsjednik kluba Dragan Bokan.

“Biti crnogorski brend i njen ponos predstavlja posebnu vrijednost. Budućnost Voli je i profesija i strast, ovo veče je ostvarenje snova za mnoge od nas. Bilo je lijepih i manje lijepih detalja, uspona i padova, ali ono što je decenijama nepromjenjivo je emocija koja nas je sve povezivala. Kada sam prije deset godina preuzeo ulogu predsjednika kluba, motivisan da pomognem tom našem posrnulom divu, dobro sam znao da to neće biti lako, ali sam bio u jedno siguran, da neću odustati. Bio sam siguran da na putu neću biti sam, jer sam znao da ima dosta ljudi koji su spremni da u presudnom momentu budu od pomoći.” poručio je Bokan.

Govorio je i o budućnosti – Budućnosti

“Dijelimo viziju Budućnosti Volija kao modernog kluba, koji kontinuirano okuplja nove talentovane igrače koji će predani radom, organizacijom i logistikom formirati vrhunski kvalitet. Cilj nam je formiranje igračkog kadra koji će omogućiti finansijsku stabilnosti kluba. Formirati budžet koji se neće oslanjati na pomoć prijatelja i države. Budućnost Voli je izašao iz lokalnih okvira. Naš klub već decenijama slovi za nosioca razvoja crnogorskog i regionalnog sporta čineći nas lilderom u misiji jačanja dobrih odnosa u ABA regiona. Budućnost Voli naš klub, naša ljubav, naša kuća, ponos je Crne Gore”, rekao je Bokan.

foto:printscreen/youtube