Drežnjak iz Širokog u Cibonu

Mateo Drežnjak novi je košarkaš Cibone.

U Zagreb reprezentativac Hrvatske dolazi iz Širokog Brijega te će Cibona naredne sezone u svojim redovima imati tri talentovana igrača, pošto je ovog ljeta stigao i Toni Nakić iz Šibenke, dok je u sastavu i Roko Prkačin.

Mateo Drežnjak je protekle sezone u ABA 2 lig bio na prosjeku od 15.1 poena te 4.2 asistencije.

 “Jako sam sretan zbog prelaska u Cibonu. To je jedan novi iskorak za mene, idem na viši rang i jače takmičenje. Nadam se da ću radom i zalaganjem opravdati povjerenje na terenu. Poznajem dosta igrača, kako iz reprezentacije tako i iz međusobnih ogleda. Volio bi da nas navijači podrže u svemu ovome”, rekao je Drežnjak koji je potpisao na četiri sezone.

“Ponovo jedan veliki korak i uspjeh kluba. Dobili smo jednog igrača za kojeg se nadam da će biti veliki u budućnosti. Drago mi je što je klub uspio izvojevati još jednu pobjedu. Kad kažem pobjedu, uspjeh nisu samo trofeji za klub i trenera. Trofeji i pobjede su i ovo što smo uspjeli napraviti u posljednje dvije sedmice nošeni vizijom koju imamo, tako da je ovo zbilja jedna velika pobjeda za klub i mene osobno. Dovođenje ovakva dva igrača je za mene u rangu osvajanja Prvenstva Hrvatske 2018. godine. Odradili smo veliki posao i sigurno da ćemo svi morati imati strpljenja da ta mladost sazrije i da im svi skupa trebamo biti podrška, kako ja kao trener, tako i  svi u klubu i naši navijači. Ovi su igrači prepoznali u kojem smjeru želimo ići, ko zapravo daje šansu mladim igračima i to je jedan od razloga zašto smo uspjeli dovesti njih dvojicu. To se ne može sakriti, može se pričati svašta, ali se na terenu vidi sve- ko daje šansu, a ko ne“, rekao je trener Cibone Ivan Velić.

foto:fiba