Draško Knežević osvojio Kup Slovačke iako je njegov tim izgubio finale

Trofej za Kneževića
Draško Knežević

foto: privatna arhiva

Draško Knežević podigao je trofej pobjednika Kupa Slovačke iako je njegov tim izgubio finalni meč. I to je moguće.

Knežević je sa ekipom Levice stigao je do pehara u pomalo čudnoj završnici Kupa.

Naime, rukovodstva saveza Češke i Slovačke odlučili su da po četiri kluba iz obje države igraju završnicu takmičenja. Najbolje plasiranom češkom timu pripašće Kup te države, a najbolje plasirani tim iz Slovačke osvojiće Kup svoje zemlje.

Finale je donijelo obračun Nimburka i Levica u kojem je češki tim slavio sa 95:82, tako su ta dva tima osvojila pehare i radovala se po završetku utakmice mada im je to bilo jasno i nakon polufinala. Knežević je u finalu ubacio šest poena i trofej mu mnogo znači, jer je tek izašao iz povrede.

“Igrali smo tri utakmice u tri dana pa smo baš premoreni nakon svega. Ipak, isplatilo se jer smo stigli do trofeja. Uz to bio sam povrijeđen neka dva mjeseca. Imao sam jaču distorziju skočnog zgloba pa sam tek prije 20 dana počeo da treniram sa ekipom.

Definitivno još nisam u formi, igrao sam malo, ali sam prezadovoljan partijama i peharom koji predstavlja satisfakciju i novu motivaciju pred kraj sezone, jer želimo da odbranimo titulu prvaka pa onda idemo na kraći odmor“, izjavio je Knežević za “Glas Srpske”.

Nije bio previše razočaran porazom u finalu od kvalitetnijeg protivnika.

“Ova vrsta egzibicije odigrana je prvi put da bi popularizovali košarku. Borili smo se dobro protiv ekipe koja je bez premca u Češkoj i dobro gura u FIBA Evropa kupu. Dali smo svoj maksimum, tako da nam nije previše krivo zbog poraza, jer smo ipak stigli do pehara i pokazali da smo najbolji tim Slovačke“, rekao je Knežević.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author