Đorđević odlazi

foto:FIBA

Aleksandar Šorpević nije više selektor reprezentacije Srbije.

Nakon osvojenog petog mjesta na Svjetskom prvenstvu Đoršević je saopštio kako odlazi sa klupe Srbije.

“Da, odlazim iz reprezentacije. Rekao sam igračima, mislim da je red i vrijeme. Nije bilo razgovora o nastavku ili ne za sada, na meni je da se povučem, da ni ne očekujem razgovor. Ja znam kada čovjek ili trener napravi prvi korak. Sada osjećam obavezu da to uradim. Odlazim u trenutku kada, nažalost, nismo uspjeli da ostvarimo cilj”, rekao je Đorđević-

Da li je takvu odluku donio prije SP?

“Jesam, ali nije bilo u redu da se priča. Ide život u drugom pravcu… Ljeto želim da posvetim familiji koja je dosta propustila zbog mog angažmana. Sve smo prošli zajedno, nije bilo lako. Sve što smo prošli, povrede, sistem, sve to je bilo jako zahtjevno. Opet, s druge strane velika zahvalnost ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije, hvala predsjedniku Daniloviću, bivšem predsjedniku Đilasu i Bodirogi koji je bio u to vrijeme direktor muških selekcija. Hvala svim saradnicima koji su svih ovih godina bili tu, napravili smo jako dobru sredinu, radnu, iskrenu… Hvala svim igračima koji su bili ovde, zajedno smo se digli, zajedno su me digli. Mnogo im dugujem, neizmerno ću da budem zahvalan uvek. Hvala svima…”, rekao je Đorđević.

Đorđević je reprezentaciju preouzeo nakon što je na Evropskom prvenstvu 2013. osvojeno sedmo mjesto. Naredne godine na Svjetskom je osvojeno srebro, potom na EP 2015. godine četvrto mjesto, na Olimpijskim igrama 2016. u Riju Srbija je bila druga kao i naredne godine na Evropskom prvenstvu u Turskoj i sada je “pod” Đorđevićem osvojeno pet mjesto.

Sale majstore hvala za sve i puno sreće i daljnjem radu.

foto.fiba

About The Author