Đorđević o herojima sa Košara i Paštrika

Košarkaška reprezentacija Srbije na čelu sa predsjednikom saveza Predragom Danilovićem i selektorom Aleksandrom Đorđevićem prisustvovala je prije par dana svečanoj Akademija u čast heroja sa Košara i Paštrika koja je okupila ratne veterane, starješine, roditelje palih boraca, pripadnike bezbedonosnih snaga, studenata sa Prištinskog univerziteta i ostalih gostiju.

Upitan za tu posjetu, Đorđević je danas novinarima na Kopaoniku rekao da je vodio ekipu prije svega da pokažu poštovanje prema tim ljudima, ali i da ih saslušaju.

Bili smo gosti manifestacije, koju su organizovali drugi ljudi. Prihvatili smo poziv, jer smo svjesni da je nama lično – ne samo kao sportistima koji nose majicu reprezentacije – izuzetno važno da čujemo i saznamo njihovu priču, a prije svega da pokažemo respekt prema ljudima koji su se borili za našu zemlju, prema onima koji su izgubili živote i onima koji su ih sačuvali“, rekao je Đorđević.

Đorđević je iskoristio priliku da citira nekadašnjeg saigrača, sada predsjednika KSS Predraga Danilovića, koji se sa “orlovima” nalazi na Kopaoniku i takođe je bio prisutan na pomenutom događaju.

Sale je imao sjajan, kratak govor. Izrekao je jednu misao koju su i igrači zapamtili –Naša utakmica je samo na pobedu i poraz, a njihova je bila na život i smrt i zato je mnogo važnija‘”. 

foto:kss