Đorđević konačno zadovoljan

Izjava selektora Srbije Aleksandra Đorđevića poslije pobjede u Litvaniji.

Srbija je u samo tri dana dva puta pobijedila Litvaniju. U ponedeljak uveče tim Aleksandra Đorđevića slavio je u Kaunasu 95:91.

“Bez obzira što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobijedili. Pored toga, odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu, ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju. Utakmica je ponovo bila fizički veoma zahtjevna i nije ličila na prijateljsku, što je za nas dobro u ovom trenutku. Dozvolili smo Litvancima mnogo ofanzivnih skokova i napravili neke „naivne“ faulove koji su im donijeli slobodna bacanja. Na taj način se protivnik sve vrijeme vraćao u utakmicu, a u posljednjoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat. Poslije tajm-auta smo uspeli da se saberemo, odigramo dobro, timski i dođemo do pobjede”, rekao je Đorđević i nastavio:

“Zadovoljan sam što je naša reprezentacija poslije mnogo vremena uspjela da pobijedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg. Dobro smo odgovorili na njihovu fizičku igru. Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svjetsko prvenstvo.”

foto:kosarkaski savez litvanije

About The Author