Dolazak u Republiku Srpsku ne smatram kao dolazak u inostranstvo

Aleksa Radanov napustio je Crvenu zvezdu nakon šest godina i pridružio se ekipi iz Aleksandrovca sa kojom ima visoke ambicije iduće sezone.

Iza srpskog igrača je turbulentan period tokom kojeg se selio iz Zvezde u FMP. U dresu “pantera” pružao je odlične partije koje nije prenio u “crveno-bijeli” dres, mada je šansu dobijao na kašičicu.

“Stižem u Igokeu koju smatram najboljom sredinom u koju sam trenutno mogao da dođem. Klub se bori za mјesto u plej-ofu ABA lige i ima potencijala za finale te što bolji plasman u Ligi šampiona. Stoga mi je drago da sam dobio mogućnost i povјerenje da dođem u jedan takav klub. Nadam se da će ovo biti jedan od najboljih poteza za mene u poslјednjih nekoliko godina”, izjavio je Radanov za “Glas Srpske”.

Tu će ponovo sarađivati sa Stefanom Đorđevićem koji je prije nepun mjesec potpisao. Pored njih dvojice još su stigli Dešon Stivens, Markel Starks i Nikola Tanasković.

“Sa njim sam igrao u FMP-u, dobro se poznajemo mada sam i sa dosta drugih igrača u kontaktu. Sa nekima sam igrao zajedno, dok su mi neki bili protivnici na terenu. Dolazak u Republiku Srpsku ne smatram kao dolazak u inostranstvo, ali je ipak nova sredina i treba se navići na neke stvari jer nikada ranije nisam išao van države mada mogu reći da sam i dalje u državi. Trebaće mi kratak period da se adaptiram i znam da će mi pomoći ljudi iz kluba te saigrači”, naglasio je Radanov.

Novi nastup Igokee u Ligi šampiona jedan je od glavnih razloga dolaska nekadašnjeg osvajača juniorske Evrolige sa Crvenom zvezdom.

“Liga šampiona kao takmičenje raste svake godine i po učesnicima blizu je Evrolige i Evrokupa. Igokea je prošle sezone fenomenalno igrala što je jako bitna stvar za klub da igra na visokom nivou protiv evropskih ekipa. Ujedno, meni će ovo mnogo značiti kao igraču i vidиo sam protivnike u grupi koji nas čekaju. Sve ekipe se bore za visok plasman u svojim državama pa je jasno da imaju dobar kvalitet te zaslužuju maksimalno poštovanje. Ranije su nastupali u Evroligi ili Evrokupu pa su zadržali taj neki nivo i neće nam biti nimalo lako, ali zato se klub borio i moraćemo da osvјetlamo obraz”.

Upisao je 14 nastupa u Evroligi prošle sezone kao i osam u Evrokupu pretprošle, ali se nije uspio nametnuti trenerima.

“Prilika je bilo i većina je iskorišćena, ali nije nastavljen kontinuitet razvoja koji je potreban mladom igraču kada je važno istrpeti njegove greške. To nije slučaj samo sa mnom nego i sa nekoliko drugih. Ne može se samo za mјesec postići rezultat i za sve treba vremena kojeg neko nije imao da pruži. Ne može se kvalitet ostvariti za mјesec već su potrebne neke izgubljene utakmice čak i izgubljene titule da bi bili postignuti najviši ciljevi”, izjavio je Radanov.

foto:aba league