Dolasci Rajta i Gagića nam predstavljaju problem

Lider ABA lige podgorička Budućnost u subotu gostuje u laktašima.

Budućnost je na čelu tabele sa pet pobjeda i porazom. Pred meč protiv Igokee zabilježili su i prvu pobjedu ove sezone u Evrokupu.

Meč iza nas i teško gostovanje na kojem smo uspjeli da ubilježimo i prvu pobjedu u Evrokupu, koju smo po svemu prikazanom zaslužili i mnogo ranije. Iz tog meča idemo u meč koji je po meni mnogo važniji u ovom trenutku a to je meč protiv Igokee u Laktašima. Nalazimo se u jednom momentu gdje smo kao ekipa kompaktniji, zreliji i to se odrazilo i na neke bolje partije u prethodnom periodu. Igokea je ekipa koja zaslužuje sav respekt i ekipa koja je značajno bolja nego što to pokazuje njihov rejting na tabeli”, rekao je trener Budućnosti Petar Mijović.

“U ovoj nedelji su doveli dva izuzetno značajna igrača, Rajt koji je proveo određeni period u ABA Ligi i bio jedan od najdominantnijih stranaca koji su u nju ikad dolazili i Gagić, igrač sa toliko iskustva u ABA Ligi. Ta dva dolaska nam predstavljaju određeni problem jer se Igokea nije pojavljivala u tom sastavu tako da će biti dosta stvari na koje ćemo morati da se adaptiramo tokom same utakmice. S druge strane, ako oscilacije smanjimo na najmanju moguću mjeru, prevashodno u fazi odbrane pokažemo dovoljan nivo agresivnosti i fokusa mislim da možemo doći u situaciju da se iz Laktaša vratimo sa pobjedom”, rekao je Mijović.

Meč Igokea – Budućnost na programu je u subotu od 17 časova u Laktašima.

foto:Mega Bemax/Ivica Veselinov

About The Author