Doček za Orlove u Šenjangu

Košarkaška reprezentacija Srbije stigla je jutros oko 4.00 sata po našem vremenu u Šenjang, letom preko Frankfurta. Dočekalo ih je lijepo vrijeme i temperatura oko 26 stepeni Celzijusa, ali to nije sve…

Naime, odmah po slijetanju i završetku pasoške kontrole, srpske košarkaške dočekali su navijači iz Šenjanga sa transparentima i slikama igrača, očigledno veliki ljubitelji NBA lige i naših centara Bobana Marjanovića i Nikole Jokića. Ljubazni Kinezi su strpljivo čekali da se fotografišu i da im se asovi potpišu na dres ili majicu, a ista stvar se ponovila i po dolasku u hotel „Vanda vista“, gdje je smešten nacionalni tim Srbije.

Poslije odmora po dolasku u hotel, selektor Aleksandar Đorđević je održao i prvi trening u Šenjangu, i to u dvorani Lioaning Gimnazijum, gdje će igrati dvije od tri utakmice turnira.

Srbija prvi meč na turniru u Šenjangu igra u petak 23. avgusta od 13.30 po srednjeevropskom vremenu sa reprezentacijom Italije, dva dana kasnije u istom terminu zakazan je okršaj sa Novim Zelandom, a u utorak 27. avgusta takođe od 13.30 utakmica protiv Francuza.

Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu Srbija igra 31. avgusta od 9.30 u Fošanu, protiv reprezentacije Angole.

foto.kss

About The Author