Doček za Džikića (FOTO+VIDEO)

Navijači Hapoela iz Juerusalima iznenadili Aleksandra Džikića.

Srpski trener ovog ljeta je potpisao ugovor sa Hapoelom iz Jerusalima. Večeras je doputovao u Izrael, a navijali tog kluba priredili su mu doček na aerodoromu. Bivši trener Budućnosti bio je iznenađen, a posebno ga je iznenadio buket cvijeća, koji je dobio.

“Da li izgledam iznenađeno zbog ove gužve i dočeka navijača na aerodromu? Pokušavao sam da ubijedim ljude iz kluba da sve drže super tiho. Ali to je dio poslija i sjajno je sve ovo da budem iskren. Nadam se da će prepoznati našu strast, znamo, ja i moji momci ko smo i šta smo, tako da se nadamo da će shvatiti ko smo i onda ćemo raditi zajedno. Ima nešto u vezi sa navijačima. Igrači obično traže energiju sa tribina, ali mi ćemo se truditi da njim damo energiju, a da nam je oni vrate. To je dvosmjerna ulica”, objasnio je Džikić.

Na pitanje da li se osjeća kao zvijezda, Džikić u svom stilu odgovara.

“Nisam zvijezda, nisam. Lijepo je to čuti, ali ne osjećam se tako. Kad sam govorio o skromnom timu mislio sam da možda imena nisu dovoljno atarktivna za klub kao što je Hapoel Jerusalim, možda ste navikli na neku drugu vrstu igrača, neku drugu vrstu talenta. Ali, mi ćemo pokušati sa ovim i vidjećemo kako će ići”, zaključio je Džikić.

foto:Hapoel Jerusalem B C

About The Author